Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na konferenciji za medije, održanoj povodom 10. Međunarodnog sajma naoružanja u Beogradu, ušao je u verbalnu raspravu sa novinarom Nenadom Nešićem sa televizije N1, kojeg je pozvao da mu postavi pitanja na poligrafu o aferi “Belivuk” i “Jovanjica”.

Predsednik je poziv uputio nakon pitanja novinara kako se u slučaju “Jovanjica” pojavila sumnja na poligrafsko ispitivanje i zašto se sumnja da su pripadnici policije odgovarali na dogovorena pitanja, ako kod mnogih drugih to nije bio slučaj.

Novinar je napomenuo da se sumnja u poligrafsko ispitivanje nije pojavila nakon što je i sam predsednik prošao poligraf, podsećajući da je glavni poligrafista brat šefa njegovog kabineta, Dejan Kojić.

Pročitajte još...

Zatim je usledila kanonada predsednika države, koji je pozvao novinare N1 da ga ispitaju na poligrafu.

„Molio bih vas da budete prisutni, baš Vi sa N1 pa ćemo da ponovimo. I da nađete kog god hoćete poligrafistu. Ne Kojićevog brata. Kojeg god hoćete poligrafistu. Na ista pitanja od tada da odgovorim i na svako pitanje vezano za Belivuka i Jovanjicu. Na svako. Vi da budete prisutni, da odredite pitanja koja će da se postave i na svako pitanje iz te tri oblasti ću da odgovorim. A ja vama neću nijedno pitanje da postavljam, pogotovo ne onima čiju političku podršku uživate i koje promovišete zato što njima ne vredi postavljati bilo koje pitanje jer oni odgovor ni na šta nemaju“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara N1 Nenada Nešića.

N1 podseća da je  Sektor unutrašnje kontrole MUP-a pozvao je na saslušanje direktora policije Vladimira Rebića, načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodana Milenkovića i šefa operative Dušana Mitića zbog slučaja Jovanjica. To je treći put da su od inspektora Milenkovića i Mitića tražili poligrafsko ispitivanje, iako je prethodna dva puta tokom testiranja detektoru laži utvrđeno da inspektori govore istinu kada odgovaraju na pitanja o tom slučaju.

Predsednik Srbije je nakon toga izjavio da su pozvani treći put na poligraf „zato što je neko u MUP-u posumnjao da su pitanja bila dogovorena za dva prethodna poligrafa„. S tim u vezi je novinar Ivan Milićević izjavio da je glavna osoba u MUP-u koja se bavi poligrafskim ispitivanjem rođeni brat šefa kabineta predsednika Vučića (Ivice Kojića).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare