Studenti Srđan Đurić i Mladen Cvetić preuzeli su odgovornost za razbijanje prozora na prostorijama Srpske napredne stranke na Novoj Detelinari. U snimku koji je objavio portal 021.rs objašnjavaju zašto su razbili staklo.

Portal 021.rs objavio je video koji je poslat redakciji, a u kojem se vide dva studenta kako razbijaju prozor na prostorijama vladajuće stranke. Oni su u kameru ispričali zbog čega su to uradili, nakon čega su se sami prijavili u policijsku ispostavu „Stari grad“.

U video zapisu koji su napravili, a koji je potom i izmontiran, navode da su staklo razbili iz revolta.

„Mi smo došli do policijske stanice ‘Stari grad’ kako bismo se prijavili, jer smo oko dva sata na Detelinari razbili izlog na prostorijama SNS-a. Idemo da se prijavimo, jer mi nismo nasilnici, mi smo samo građani koji su na ovaj način iskazali svoj bunt. Mi osećamo moralnu odgovornost da se prijavimo, jer mi nismo oni koji krše zakon, a ako ga i kršimo, mi ćemo naše sankcije snositi“, rekao je Đurić na snimku.

Oni su se snimili na Bulevaru oslobođenja, nedaleko od stanice policije u koju su se predali. Prema rečima Cvetića, želeli su da iskažu negodovanje zbog situacije u društvu, tako što su hteli da naprave „neku radikalniju akciju koji bi 80 posto ljudi uradilo“ da je u njihovoj prilici „i da je imalo nadahnuće“ koje su oni imali sinoć.

„Mi ne želimo da se krijemo. Mislimo da je to što smo uradili jedna društveno korisna stvar. Samim tim što je to nelegalno, imamo odgovornost i savest i idemo da se prijavimo da vidimo šta oni kažu. Poenta je u tome pokazati im da se ne plašiš“, dodao je on.

Snimak se završava „zamrznutim“ kadrom dvojice mladića u policijskoj stanici.

Srpska napredna stranke je prethodno saopštila da je sinoć, oko dva sata, razbijeno staklo na prostorijama Mesnog odbora na Novoj Detelinari, a da su dvojica osumnjičenih za vandalizam privedeni brzom intervencijom policije. Vladajuća stranka je osudila napad na prostorije, poručivši da ih „ni ovaj, kao ni mnogi prethodni incidenti neće sprečiti u borbi za bolji i lepši Novi Sad“.

„Svesni smo da će, kako se bliže aprilski izbori, ovakvih primitivnih izliva besa zbog gotovo nikakve podrške u narodu protivnika sadašnje vlasti, biti sve više. Organizatori i počinioci ovakvih dela trebalo bi da znaju da je prošlo vreme kada se vandalizmom dolazilo na vlast u Srbiji. Uostalom, građani se dobro sećaju da se ulični prevrat poslednji put završio krađom umetničkih dela i paljenjem Skupštine, pljačkaškim privatizacijama, tajkunizacijom i kriminalizacijom Srbije“, navedeno je u saopštenju SNS.

Iz novosadske policije za sada nema informacije o ovom slučaju, navodi portal 021.rs.

Bonus video: Kako su simpatizeri SNS “dočekali” Violu fon Kramon u Nedjelicama

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare