Mirjana Aleksić, sestra Stanike Gligorijević, poziva na protest “Protiv državnog kriminala” danas u 12 sati ispred Republičkog javnog tužilaštva.

„Ja bih zamolila građane da dođu u Beograd da podržimo protest protiv državnog kriminala. Ja sam rođena sestra Stanike Gligorijević koja je poginula u udesu na naplatnoj rampi gde nas je udario Zoran Babić. Ko ga brani? Tražim dva minuta kamere. Zašto je kamera sklonjena? Tu se vidi sve“, kaže Mirjana u potresnom snimku.

Protest organizuju „Otvorena građanska platforma – Akcija“, „Ne davimo Beograd“, Aleksandar Jovanović Ćuta, Platforma „Solidarnost“ i druge organizacije.

„Državom upravljaju organizovani kriminalci sa najviših državnih pozicija. Zato, protest u subotu 16. oktobra u 12 časova, ispred Republičkog javnog tužilaštva u Nemanjinoj 22“, pozivaju organizatori.

Podsećamo, Stanika Gligorijević usmrćena je 2019. godine u saobraćajnoj nesreći u Doljevcu, kada je na automobil u kom se nalazila naletelo vozilo u kom je bio Zoran Babić, istaknuti član SNS i bivši direktor „Koridora Srbije“. Suđenje koje je usledilo obeležilo je skrivanje dva minuta snimka koji otkrivaju vinovnika nesreće, a za kog se sumnja da bi mogao biti Babić lično.

„Vučić može da prikaže odsečene glave, ali ne i snimak ubistva moje sestre. Namestili su drugu osobu da bude osuđena zbog udesa na naplatnoj rampi Doljevac“, rekla je Mirjana Aleksić nedavno za list „Nova“.