Foto:Zoran Torbica/Nemanja Jovanović/Nova.rs

Prema izrađenom Planu detaljne regulacije, na desetine objekata na potezu između Smiljanićeve, Krunske, Kneginje Zorke i Njegoševe na Vračaru biće srušeni, a reč je o zgradama od kojih neke uživaju status prethodne zaštite, navodi za Nova.rs Konstantin Samofalov, predsednik odborničke grupe Oslobodimo Vračar.

On kaže da je Grad Beograd za ponedeljak u 12 sati najavio „rani javni uvid“ povodom izrade plana za blok između vračarskih ulica Njegoševe, Krunske, Kneginje Zorke i Smiljanićeve, gde se nalazi niz zgrada koje imaju veliku kulturnu i istorijsku vrednost.

„Među tim objektima je i zgrada Prirodnjačkog muzeja, zatim zgrada u kojoj je živeo Milan Grol, jedan od osnivača DS, potom objekat u kojem je živeo čuveni oficir kraljevske vojske Kajafa… Svi ti objekti nalaze se pod prethodnom zaštitom, koja traje inače nekoliko godina. Ta zaštita u ovom slučaju traje do decembra ove godine i verovatno je neće produžiti“, navodi Samofalov.

Konstantin Samofalov Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Upitan ko je odgovoran za ove planove on dodaje:

„S obzirom na to da Skupština Grada odobrava ove planove, ovo je Vesićevo delo. A kada na to dodamo i da je on neformalni gazda Vračara, jasno je ko će biti adresa za sve nezadovljne građane“

Zgrade koje ce se navodno rusiti na Vracaru
Foto: Zoran Torbica

On je pozvao i građane da u ponedeljak, u 12 časova, u Gradskoj upravi Beograda, prisustvuju javnom uvidu u taj plan i da se tome suprotstave.

Zgrade koje ce se navodno rusiti na Vracaru
Foto: Ivan Torbica

„Kao odbornička grupa idemo tamo da im kažemo da nisu normalni zbog toga što rade. Biće zanimljivo videti i ko je vlasnik kapitala koji stoji iza toga“, kaže Samofalov.

On je pozvao građane da se pridruže SDS na javnom uvidu koje je zakazano za ponedeljak u 12 časova u zgradi Gradske uprave u 27. marta.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare