Goran Vesic i Dobrica Veselinovic
Goran Vesić i Dobrica Veselinović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs/Medija centar Beograd

Nakon gostovanja aktiviste inicijative "Ne davimo Beograd" Dobrice Veselinovića u emisiji "Dan uživo" TV N1, i kritika koje je izneo na račun ponašanja gradske vlasti u toku pandemije koronavirusa, oglasio se zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić uputivši nove uvrede Veselinoviću.

Dobrica Veselinović je tokom gostovanja na N1 kritikovao to što na sednici Skupštine grada Beograda, koja je zakazana za ponedeljak, nema nijedne teme o pandemiji i lošoj situaciji u Beogradu.

„Mi smo kao građani otpisani, mi smo potrošna roba koja mora da se brine o svom javnom zdravlju. Mora da se uvede vanredna situacija, da grad sanira posledice ove krize“, kazao je Veselinović.

Ubrzo nakon toga Vesić se oglasio na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici uputivši salvu uvreda aktivisti inicijative 2Ne davimo Beograd“.

„Vidim da se danas oglasio onaj mali sadista Dobrica Veselinović koji je, iz kafića sa klimom, letos prozivao radnike da rade na plus 35. Traži sadista da ‘Beograd hitno uvede vanrednu situaciju’!? E to pokazuje kakva je neznalica. U Beogradu je vanredna situacija uvedena 3. jula i još uvek je na snazi. Jednom rečju, idiot i neznalica“, napisao je zamenik gradonačelnika Beograda.

Видим да се данас огласио онај мали садиста Добрица Веселиновић који је, из кафића са климом, летос прозивао раднике да…

Posted by Горан Весић on Петак, 27. новембар 2020.

Inicijativa „Ne davimo Beograd“ reagovala je saopštenjem na Vesićevu izjavu, podsetivši da su njeni aktivisti česta meta napada zamenika gradonačelnika Beograda zbog, kako se navodi, „ukazivanja na planiranu seču šume u Košutnjaku, prodaju gradskih simbola kao što su Beograđanka i Sava Centar, te ukazivanja na probijanje rokova i preskupe rekonstrukcije gradskih ulica, što je Goran Vesić i sada pomenuo“.

„Nakon ovakvih uvreda, kao i prenošenja istih preko režimskih medija, u prostorije Ne davimo Beograd pokušan je tri puta upad nepoznatih lica. Do danas nemamo informacije od policije o počiniocima“, podseća se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar