"Delta kongresni centar", deo Delta holdinga Miroslava Miškovića postao je novi vlasnik Sava centra, po početnoj prodajnoj ceni od 17,5 miliona evra. Javnoj prodaji prisustvovao je i Dobrica Veselinović iz Inicijative Ne davimo Beograd. On je napomenuo da je ovime nastavljen trend rasprodaje imovine grada.

„Na žalost, trenutna gradska administracija je posle godina neslaganja i lošeg upravljanja kao jedinu igru u gradu ponudila Sava centar. On je, po našem mišljenju, prodat po jako niskoj ceni, s obzirom šta taj objekat predstavlja“, rekao je Veselinović.

Ono što je nama ostalo nepoznato je, kaže, kupoprodajni ugovor, ali i šta će se desiti sa radnicima koji su pre toga trpeli jako velike pritiske da napuste preduzeće.

„I ostalo je nejasno zašto je pre ove prodaje sklopljen ugovor sa Telekomom o zakupu jako velikog broja kvadrata u Sava centru na deset godina“, rekao je Veselinović.

Treba da čuvamo nekretnine i ono što je u javnom vlasništvu.

„Treba to da unapređujemo za buduće generacije, a ne da prodajemo po jako niskim cenama“, istakao je on.

Uzrok svemu ovome je, kako ističe  – nedomaćinsko upravljanje i godine neulaganja i pravljenje dugova, a ne, kao što se ponavlja mantra – da grad ne ume da upravlja kongresnim centrom i da ne ume da raspolaže nekretninama.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar