Foto:TANJUG/ BEOINFO/ PREDRAG MITIC

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) saopštio je danas da je Grad Beograd, kojim upravlja zamenik gradončelnika Goran Vesić, potpisao novi ugovor za izradu softvera za spalionicu otpada u Vinči u iznosu od 27 miliona dinara čime se, kako navode, nastavlja gomilanje troškova iz budžeta za ovaj projekat.

„Ostaje nejasno zašto softver za spalionicu ne finansira koncesionar Suez, kome se Grad već obavezao na isplatu 38 miliona evra godišnje iz budžeta, plus varijabilni troškovi“, navode iz ove ogranizacije.

Pročitajte još...

Prema preliminarnoj analizi CLS-a, za uslugu tretmana i odlaganja otpada Grad Beograd će u narednih 25 godina odvojiti za koncesionara 1.3 milijarde miliona evra, dok je, kako napominju, u evropskim gradovima spaljivanje ili reciklaža otpada jedna od najisplativijih komunalnih delatnosti za lokalne samouprave.

„Centar za lokalnu samoupravu ističe da je neophodno da, pre potpisa značajnih ugovora sa dugoročnim efektom, gradska uprava izradi procenu svih troškova i benefita, kako bi se pronašlo najbolje rešenje za građane – što u ovom postupku nije bio slučaj“, poručuju iz Centra za lokalnu samoupravu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare