Kadri Veselji / Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Predsednik opozicione Demokratske partije Kosova Kadri Veselji optužio je danas premijera Aljbina Kurtija da je zloupotrebio situaciju sa širenjem koronavirusa da bi doneo rezoluciju o razgovorima sa Beogradom i sebe ovlastio za glavnog pregovarača s Beogradom.

Veselji je na svom Fejsbuk profilu napisao da se parlament i Kurti nisu bavili osnovnim problemom – ukidanjem taksi na srpske proizvode i zaprećenim sankcijama SAD, već su se, kako je rekao, bavili samo sobom.

On je naveo i da je parlament namerno isključio poslanike opozicije samo da bi izneverili obećanja data građanima.

„I, baš u trenutku izolacije SAD-a i sankcija državi Kosovo, oni se nisu bavili osnovnim problemima – taksama, već su samo razmišljali o sebi, kako se sastati sa srpskim predstavnicima“, naveo je Veselji i dodao da su „ova vlada i ovaj premijer nacionalna opasnost“.

Podsetimo, sa 57 glasova za i pet udružanih Skupština Kosova usvojila je rezoluciju o razgovorima sa Beogradom, kojom se Vlada Kosova ovlašćuje da „vodi razgovore sa Srbijom i postigne međusobno priznavanje Kosova i Srbije garantovanjem teritorijalnog integriteta Kosova“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram