Janko Veselinovic
Janko Veselinović Foto:BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Predsednik "Pokreta za preokret" (PzP) Janko Veselinović izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "mora odmah da podnese ostavku na sve državne funkcije", nakon što je šef kriminalne grupe optužene za više likvidacija Veljko Belivuk na sudskom saslušanju naveo da je Vučić od njega tražio "više usluga".

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić mora odmah da podnese ostavku na sve državne funkcije zbog očitih veza sa klanom Veljka Belivuka, koji je, očito, po njegovom nalogu ili uz njegovo znanje, vršio brojne zločine i nezakonite radnje. Ne može Srbija da na mestu predsednika ni jedan dan da ima osobu za koju se sumnja da je u bliskim vezama sa kriminalcima, koje je i sam nazivao ‘kasapinima’ i javno prikazivao žrtve njihovih zločina“, naveo je Veselinović u saopštenju.

Prema njegovim rečima, predsednik države je na čelu brojnih tela koja se bave organizovanim kriminalom, pa bi Vučićev ostanak na toj poziciji „ugrozio tu borbu“ i dodao da posebno zabrinjava što je u saradnju sa tim klanom „upleten i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin“.

„Nemoguće je da se istraga sprovede pošteno i nepristrasno dok je su na mestu predsednika države i ministra policije ljudi čovek koji su bili glavni nalogodavac Veljku Belivuku i njegovoj grupi, jer bi po svemu sudeći predmet istrage morao biti i sam Aleksandar Vučić, njegovi saradnici i neki članovi njegove porodice. KRIK je objavio ono što je cela Srbija već znala“, ocenio je Veselinović.

Šef kriminalne grupe osumnjičene za više brutalnih likvidacija Veljko Belivuk na saslušanju u tužilaštvu pre dve nedelje negirao je da je ubica, ali je naveo da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegovi saradnici od njega tražili više usluga, objavio je danas portal „KRIK“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare