Pavle Grbovic Pokret slobodnih gradjana
Pavle Grbović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Lider PSG Pavle Grbović za Nova.rs kaže da je godinama u nazad jasno da postoji očigledna veza između države i kriminala. Ocenjuje da je do obračuna došlo kada je kriminalna grupa postala preveliki teret za vlast.

U tekstu koji je objavio istraživački portal KRIK,navodi se da je Veljko Belivuk, šef kriminalne grupe osumnjičen za više brutalnih likvidacija, na saslušanju u tužilaštvu pre dve nedelje negirao da je ubica.

Iz transkripta sa saslušanja koji je objavio KRIK, može se videti da je Belivuk govorio o svom navodnom odnosu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim ljudima iz vrha Srpske napredne stranke.

Ispričao je da su mu Vučić i njegovi saradnici tražili više usluga – da kontroliše da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsednika, da zastrašuje one koji su organizovali proteste protiv vlasti, obezbedi mir na Paradi ponosa, ali i da utiče na taksiste da otkažu proteste protiv aplikacije za prevoz „CarGo“.

Komentarišući ovu objavu, lider PSG Pavle Grbović u izjavi za Nova.rs kaže da ne želi da zauzima bilo čiju stranu u njihovom unutarstranačkom sukobu.

„Godinama unazad je bilo očigledno da postoji čvrsta veza između države i kriminala i ta veza je bila čvrsta i stabilna sve dok kriminalno krilo vladajuće stranke nije postalo preveliki teret za vlast, kada su rešili da se obračunaju. To je njihova partijska, kumovska i ortačka stvar i mene to ne zanima previše . Ono što me zaista zanima jeste da oslobodimo Srbiju iz kandži kriminalizovane vlasti kako Srbija više nikada ne bi bila poligon za obračun političko-kriminalnih klanova i kako građani ne bi bili zamorčići koji se gotovo svakodnevno bombarduju fotografijama užasa proisteklih iz takvih sukoba“, navodi Grbović.

Bonus video: Snimak dovođenja Velje Nevolje na stadion JNA

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare