Janko Veselinović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik Pokreta za preokret (PzP) Janko Veselinović izjavio je danas u Šapcu da ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović treba ili da podnese ostavku, ili da bude smenjena, jer, kako je rekao, nije ništa učinila da spreči zagađenje životne sredine u Srbiji, ni na normativnom ni na praktičnom planu.

„Naše reke su pune industrijskog i komunalnog otpada, a ono šuma što nije posečeno je puno smeća, dok beležimo rekord i to često svetski, samo po zagađenju vazduha. Srbija zbog Irene Vujović i naravno Vlade Ane Brnabić nije prijatno mesto za život, pa istraživanja pokazuju da značajan broj ljudi iz Srbije odlazi iz razloga što smo prljava zemlja“, rekao je Veselinović, koji je i narodni poslanik.

Kako je saopšteno iz Pokreta za preokret, Veselinović je u razgovoru sa građanima u akciji „Preokret za Šabac – građani govore“ ocenio da su za to što komunalna policija i inspektori ne rade svoj posao „odgovorne lokalne samouprave“, a za to što ne radi država „odgovorna je ministarka i Vlada Srbije“.

„Pokret za preokret će ubuduće insistirati na ovoj temi, ne samo zato što je preko potrebno da svoju politiku u oblasti ekologije uskladimo sa Evropskim direktivama, već zbog toga što naša deca i mi treba da živimo u zdravoj životnoj sredini i na taj način damo svoj doprinos očuvanju planete Zemlje“, kazao je Veselinović.

***

BONUS VIDEO: Zeleno-levi klub tražio ostavku ministarke Vujović: Država se postavlja kao saučesnik u trovanju građana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar