Foto: Printscreen; Dobrica Veselinović

Dobrica Veselinović, jedan od lidera Ne davimo Beograd i koalicije "Moramo", rekao je u jutarnjem programu "Probudi se", povodom zahteva NDBG u Zavodu za intelektualnu svojinu da zaštite brend "Moramo", da je taj brend zajednički, ali da je neko morao da podnese prijavu da se on zaštiti.

„U koaliciji je sve u redu, delujemo sinhronizovano. Imamo odborničku grupu koja je super radila zajedno u subotu. Mi smo napravili taj pravni potez jer smo u prethodnim godinama imali jako loših iskustava sa lažnim listama, koje su počele čak 2016. Mi smo tada imali na lokalnim izborima na Vračaru i Starom gradu imali liste SNS-a koje su se zvale Ne davimo Beograd. Oni su registovali udruženja ‘Ne davimo Srbiju’, ‘Ne davimo Dorćol’… Onda smo mi prosto želeli da to sačuvamo“, naveo je Veselinović.

Đorđe Miketić iz Ekološkog ustanka rekao je za „Novu“ da nisu znali da je NDBG pokrenuo postupak zaštite brenda „Moramo“ u Zavodu za intelektualnu svojinu, a Veselinović kaže da je bio jedan sastanak na nivou pravnih timova koalicije, članica koalicije i „onda je to tako odlučeno“.

„Možda kolega Đorđe nije bio obavešten od strane njihove strane pravnog tima, pošto je u tom trenutku to bila tročlana koalicija, koja je trebalo da ima tri predstavnika u pravnom timu, i onda je u tom nekom međuperiodu došlo do spajanja te dve organizacije – Ekološki ustanak i Nebojšu Zelenovića i možda je tu nastala neka nejasnoća. Sve je u redu. Jedva čekamo da rad počne i u nacionalnom parlamentu“ naveo je on.

Upitan zašto brend „Moramo“ nisu zaštitili kao koalicija, nego jedan deo te tročlane koalicije smatra da njima pripada taj brend „Moramo“, Veselinović je izjavio da brend ne pripada nikome i da je on zajednički.

„U pitanju su tri autonomne organizacije. Neko mora da podnese prijavu. U ovom slučaju smo to bili mi, za druge stvari, kao na primer, žiro račun za kampanju je bio kod koalicionih partnera. To je nekako tako ispalo. Ne vidim ja tu ništa sporno i sve je u redu. Neko je morao da potpiše“, naveo je Veselinović.

BONUS VIDEO Veselinović: Mnogo trpimo zbog raskola u opoziciji, podnećemo tužbu protiv Šapića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar