Rade Veljanovski gost emisije Hit Tvit
Rade Veljanovski gost emisije Hit Tvit Foto:Screenshot/TV Pink

Profesor na Fakultetu političkih nauka Rade Veljanovski rekao je da je nedavni susret predsednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina u Sočiju predstavljen pompezno i da, prema podacima iz različitih izvora, cena ruskog gasa koja je tom prilikom dogovorena nije najniža.

„Belorusija ima više nego dvostruko manju cenu nego mi. Manju cenu imaju i Kina i Turska. Nisam ekspert, ali oni koji jesu kažu da nema smisla porediti ovo sa cenama na berzi. Treba uzeti u obzir i to da smo energetske izvore izručili Rusiji“, rekao je Veljanovski u emisiji „Hit tvit“.

On kaže da su odnosi Vučića i Putina takvi da je ovaj razgovor mogao da se obavi telefonski, a da je ovo trebalo da reši direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

„Nema nikakve sumnje da je ovo bilo važno i zbog predstojećih izbora“, naglasio je Veljanovski.

Cena ruskog gasa u narednih šest meseci ostaje nepromenjena i iznosiće 270 dolara za 1.000 metara kubnih, dok će se isporuke povećati, izjavio je Vučić nakon sastanka sa ruskim kolegom u Sočiju.

Na konstataciju da se u raznim medijima i dalje mogu pročitati dijametralno suprotne informacije o ovome, Veljanovski je rekao da su ljudi navikli da na stvari gledaju sa podozrenjem i traže pozadinu svega.

„Isto kao sa protestima za koje se traži politička pozadina“, naglasio je Veljanovski.

BONUS VIDEO: Vučić se sastao sa Putinom u Sočiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar