Foto: FoNet

Savetnica predsednika Srbije Aleksandra Vučića za medije Suzana Vasiljević, rekla je da protokolom predviđen način sedenja u Beloj kući, te da je Vučić zbog toga sedeo na stolici naspram predsednika SAD Donalda Trampa.

Fotografija na kojoj se vidi kako predsednik Srbije Aleksandar Vučić sedi ispred američkog predsednika Donalda Trampa u Beloj kući, izvazvala je mnogo pažnje u javnosti i na društvenim mrežama. Nju je komentarisao i bivši predsednik države Boris Tadić, navodeći da je takav tretman Vučića “protokolarno ponižavanje Srbije”.

Šta misli o tretmanu predsednika države u Beloj kući, napisao je na Tviteru bivši pokrajinski premijer Bojan Pajtić, pokazao je kada je uz sliku Vučića i Trampa na Tviteru podelio i fotografiju napravljenu prilikom srdačnog susreta Zorana Đinđića i Džorža Buša.

“Ugled Srbije u svetu. Nekad i sad”, napisao je Pajtić.

Komentarišući reakcije javnosti o tome na koji način je presednik SAD ugostio predsednika Srbije, Vasiljević je rekla da je ovakav način sedenja predviđen protokolom koji je uslovila epidemija koronavirusa.

„Postavka sedenja je već neko vreme ista, samo se broj stolica menja. Videli ste da je i Prištinska delegacija tako sedela, a i Trampovi saradnici su na prethodnim sastancima bili raspoređeni na taj način. Protokol je prouzrokovan situacijom sa koronavirusom. Protokol bi bio potpuno isti i za predstavnike drugih zemalja, jer je se Amerika suočava sa velikim brojem zaraženih“, ističe ona.

Suzana Vasiljević/foto Prva printscreen

Ona je posetavila pitanje zbog čega niko u Prištini niko nije kritikovao i podsmevao se premijeru Kosova Avdulahu Hotiju, koji je takođe tretiran poput Vučića.

PROČITAJTE JOŠ...

„Delu srpske opozicije bilo je važno kakva je ta stolica. Oni nikad nisu bili u Beloj kući, a da su se malo ozbiljnije bavili istraživanjem, videli bi da je to protokol koji je uspostavljen od trenutka kad je pandemija počela“, navela je Vasiljević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare