I Hoti ponižen u Beloj kući: Vukao stolicu zbog Trampa

Politika 06. sep. 202020:29
Podeli:
Foto: TANJUG/AP Photo/Evan Vucci

Mnogo komentara na društvenim mrežama izazvala je fotografija na kojoj se vidi kako predsednik Srbije, Aleksandar Vučić sedi naspram predsednika SAD Trampa. Političari i javnost rekli su da je u pitanju veliko poniženje, ali mnogima je promaklo da je isto doživeo i premijer Kosova, Avdulah Hoti. On je na sastanku morao da privuče stolicu do telefonske linije, po nalogu Trampa, kako bi se čuo sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom.

Hoti je bio na sastanku sa Trampom, kada je predsednik SAD odlučio da pozove premijera Izraela i zahvali mu su na podršci koju je dao sporazumu.

Tramp je rekao Netanjahuu da je njegov čin učinio srećnim čelnike Kosova, i da će mu se obratiti lično premijer Kosova, kako bi mu se zahvalio za priznanje Izraela koje je dogovoreno sporazumom iz Vašingtona.

Kada je Hoti krenuo da priča, Tramp je rekao da je bolje da se približi telefonu kako bi ga premijer Izraela čuo, što je Hoti i uradio. Ponizno je primakao stolicu i nastavio da razgovara.

Ceo snimak možete pogledati u nastavku.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti potpisali su u petak sporazum o ekonomskoj normalizaciji, a koji je obuhvatio i niz političkih pitanja. Između ostalog, dogovoreno je da će Kosovo i Izrael uspostaviti diplomatske odnose, što sa sobom povlači priznanje Kosova. U srpskoj verziji poslednja tačka glasi da će Srbija preseliti svoju ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim, što su sagovornici televiziji NOVA S ocenili kao da Vučić nije znao za tu tačku sporazuma.

Nakon početnog komentarisanja stavki iz potpisanog dokumenta, ubrzo je društvenim mrežama počela da se deli fotografija, na kojoj se vidi kako Vučić sedi ispred Trampa u položaju koji su pojedini okarakterisali kao ponižavajući, a uskoro smo mogli da vidimo i poniženje premijera Kosova.

Komentari

Vaš komentar