Suzana Vasiljevic
Suzana Vasiljević Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO

Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević izjavila je danas da Srbija pri nabavci vakcina protiv korona virusa nije gledala "boje zastave" tih vakcina, već zdravlje građana, zbog čega i ima četiri vrste vakcina.

Vasiljević je za televiziju Prva izjavila da je do danas ukupno vakcinisano 2.052.569 ljudi, i pozvala one koji su protiv vakcinacije da ne šire dezinformacije o tome, zato što se tako „igraju životima ljudi“.

Vasiljević je rekla da je na početku krize sa korona virusom Srbija uplatila novac u Kovaks program, da je uplaćen novac i za razvoj vakcine, ali da se okrenula nabavci vakcina iz drugih izvora zato što nije bilo konkretnih rokova kada bi iz tog programa stigle vakcine.

Ona je rekla da Srbija ni u jednom trenutku „nije bila deo test faze“, kao uslov za nabavku bilo koje vakcine protiv korona virusa.

Vasiljević je najavila da će „tim iz UAE doći u Srbiju i postaviće fabriku“ za proizvodnju vakcina protiv korona virusa, koja će možda biti u okviru postojećih kapaciteta, ili će biti izgradjena nova.

„Sledeće nedelje ćemo imati kompletnu sliku o tome“, rekla je Vasiljević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar