Član Predsedništva Srpske napredne stranke Miloš Vučević saopštio je da se na sednici Glavnog odbora SNS jednoglasno usvojena odluka o rešenjima te stranke za buduću Vladu Srbije.

„Ja verujem da će vlada u narednom periodu biti dostojna u narednom periodu i da će biti dobar partner sa predsednikom Republike. Veoma sam ponosan što smo predložili vanstranačke ličnosti i ubedljivo najveći broj žena kao članice vlade. Time pokazujemo da smo spremni da i dalje demokratizujemo društvo. Neće biti lako, nije da kukako i da glumimo neke lažno zabrinute ljude, ali gledamo realno na stvari koje se oko nas dešavaju. Gledaćemo da sačuvamo ovaj naš brod koji se zove Srbija i da Srbija sedi na ‘srpskoj stolici'“, naveo je on.

Pročitajte još...

Vučević je rekao da se očekuje da sednica Skupštine Srbije bude zakazan za utorak i da će se tad Ana Brnabić izložiti svoj ekspoze.

On je odbio da potvrdi da li će Aleksandar Vulin biti novi direktor BIA, napominjući da će o tome odlučivati Vlada Srbije.

Govoreći o odlascima Nebojše Stefanovića i Zorane Mihajlović iz Vlade Srbije, on je rekao da ne razume zašto se to tumači kao kazna.

„Ne radi se uopšte o kazni, već morate povremeno da menjate tim i dajete šansu drugim ljudima. Onda ne morate da imate izbore, već samo prepisujete vladu iz mandata u mandat. Prirodno je da se menja sastav. Ovaj sastav vlade je neka kombinacija, imate ljude koji su ranije bili ministri, mandatarku koja je i ranije bila premijerka i 13 novih lica“, naglasio je Vučević.

Na pitanje šta će biti s ljudima koji su do sada bili ministri, Vučević je odgovorio da je sa nekima već dogovoreno da budu više fokusirani na stranački rad.

„Sa nekima je razgovarano i razgovaraće se. Nije još izabrana nova Vlada, ali SNS se ne odriče nikoga. Očekuje se da svi oni ljudi, koji su imali poverenje predsednika i stranke više puta i bili deo izvršne vlasti, ostanu deo ove jedinstvene političke priče. Očekuje se od njih da pomognu nekim novim ljudima kao što su ranijem periodu drugi ljudi njima pomagali. Mislim da je to nešto što se podrazumeva u jednoj velikoj porodici“, naveo je on.

Vučević je rekao da će krajem godine ili početkom naredne, početi unutarstrančki izbori u SNS.

„Verujem da ćemo time pokazati jedan snažan demokratski kapacitet za odlučivanje“, naveo je on.

Na pitanje da li će on biti naslednik Vučića u SNS, Vučević je odbio da se direktno izjasni, a nije želeo ni da govori o mogućnosti da se 2024. godine održe vanredni parlamentarni izbori.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar