Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon sastanaka na Samitu Evropske političke zajednice u Granadi.

Vučić je rekao, nakon sastanaka na Samitu u Granadi, da je licemerno što predstavnici Zapada tvrde da je napadom u Banjskoj izvršen napad na teritorijalni integritet Kosova.

„Ja sam razgovarao sa svim o svim temama. Sutra je važna sednica Evropskog saveta pa ćemo videti kako to ide. Večeras, kad budem završio razgovore sa predsednikom Makronom ću moći da dam više zaključaka. Biće sastanaka sa još nekim evropskim zvaničnicima, uključujući i Žozepa Borelja“, rekao je on.

Na pitanje da li Srbija ima nameru da napadne Kosovo, Vučić je odgovorio:

„Ne, nipošto. Mi nikada nismo imali nameru da napadnemo bilo koga u regionu“, naveo je.

On je dodao i da će večeras posle 23 sata reći nešto više o sutrašnjoj sednici Evropskog saveta na koju je kao posebna tačka ubačena situacija na KiM.

„Neki će pokušati da govore i o Srbiji na različite načine“, rekao je Vučić.

O mogućim sankcijama 

Osvrćući se navode ovih dana koje govore o mogućim kaznenim merama protiv Srbije zbog slučaja Banjska, ali i zahteva kosovske predsednice Vjose Osmani Vučić kaže da je nekome politika zasnovana na tome da se učini protiv Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

„Da, i? Onda šta? Imaću manje političkih susreta, šta? Priče za malu decu, ali ako je nekome toliko stalo, onda vam je jasno da postoji neki veći problem ili da se to čini za nečije tuđe interese“, rekao je Vučić.

Vučić je napomenuo da nikada niša nije krio od, kako kaže, naroda.

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare