Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, izjavila je danas, na konferenciji za medije ispred Ministarstva finansija, da je SNS umešana u “pljačku godine” i da je vlasniku Kurira Igoru Žeželju država dala sedam milijardi dinara na osnovu fantomskog ugovora.

Konferenciju možete pogledati na našoj FB stranici. 

„Došla sam do podataka o najnovijoj kombinaciji SNS, koju već sada mogu da proglasim pljačkom godine. To nije samo pljačka, već i potencijalna zloupotreba najosetljivijih podataka građana Srbije. Vlast je smislila da sedam milijardi dinara, odnosno 60 miliona evra novca svih građana Srbije daju u džep privatniku Igoru Žeželju. I to u saradnji sa Telekomom Srbije. Ugovor je 11. februara potpisao Siniša Mali, ministar finansija, a predmet ugovora je izrada, implementacija i održavanje centralnog informacionog sistema za obračun zarada u javnom sektoru, odnosno plata“, rekla je ona, ističući da je osnovno pitanje kome to treba.

Pročitajte još...

„Zar mi nismo obračunavali plate pre Vučića i Žeželja. Zar ljudi nisu ni plate dobijali? Iz ovog zaključujemo da plate u javnom sektoru niko nije obračunavao sve dok Vučić i Lučić (direktor Telekoma) nisu smislili ovu kombinaciju. U ovo nevreme davati privatniku, Igoru Žeželju, dodatnih 60 miliona evra je skandal nad skandalima“, smatra Tepić.

On je postavila pitanje ko dozvoljava „tabloidnom liku, sumnjivog morala“ da dođe u posed svih osetljivih informacija i podataka građana Srbije i da stekne veliku zaradu.

„On je imao firmicu sirotinjskog prometa pre nego što je ušao u kombinacije sa Telekomom, Vučićem i Lučićem, a onda za dve godine u džep Igora Žeželja je otišlo sto miliona evra novca građana Srbije. Aposlutno, iza svih ovih kombinacija stoje aktuelni direktor Telekoma Vladimir Lučić i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Znači, za dve godine ovih 60 miliona evra koje je dobio, sa prethodnih skoro 40, dato je Žeželju kako bi napravio tabloid Kurir za održavanje rejtinga partije i bratije, kako bi blatio sve koji imaju drugačije mišljenje i da bi stvorio televiziju Kurir „, navodi Tepić.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Prema njenim rečima, važno je postaviti pitanje i ko je gazda Igoru Žeželju, te da je nemoguće da toliko novca odlazi vlasniku jedne „sirotinjske firme“.

„Predrag Ćulibrk (bivši direktor Telekoma) je smenjen i to je dobro, ali mora da odgovara za sprovođenje onoga što su Vučić i Lučić osmislili. Ja sam upozoravala da će dolaskom Vladimira Lučića na čelo Telekoma tek početi pljačkanje ono malo novca što je ostalo u toj državnoj firmi“, kazala je potpredsednica Stranke slobode i pravde.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare