Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, izjavila je danas na konferenciji za medije da je Srpska napredna stranka po preuzimanju vlasti u Vojvodini prvo ukinula predmet “Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju”. Ona je poručila vladajućoj stranci da prestane sa veličanjem Sime Spasića, navodeći da je reč o osuđenom silovatelju, čija je supruga prošla isto kao mlada glumica Milena Radulović.

“Danas tražim od režima da osuđenog silovatelja Simu Spasića više ne promoviše kao viteza pravde. Tragedija koju je doživela Milena Radulović potpuno je identična onoj koju je doživela supruga Sime Spasića. Nemojte ga više nikad veličati“, navela je, između ostalog, Tepić.

Video sa konferencije Marinike Tepić, možete pogledati na našoj Fejsbuk stranici.

Govoreći o pomenutom predemetu, Tepić je kazala da se o nije odnosio samo samo na očuvanje reproduktivnog zdravlja, već i na sprečavanje i prepoznavanje seksualnog nasilja.

Pročitajte još...

“Cilj ovog projekta bio je da da se na stručan i prihvatljiv način objasni srednjoškolcima šta je prijateljstvo, a kad ono prelazi u ljubav, kao i kad ‘ljubav’ prerasta u nasilje. Meni nije jasno zašto je SNS prvo, 2016. godine, ukinula ovaj program i izbrisala sve tragove o njegovom postojanju. Pomenuti projekat je od strane UN ocenjen kao najbolji takve takve vrste. Stoga, ja danas tražim od države i činioca obrazovnog sistema da ovakav program o očuvanju reporduktivnog zdravlja i sprečavanju nasilja među ljudima, učine sastavnim delom obraznog sistema već od naredne školske godine“, navela je ona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare