Basara: Zašto je RTS hvalio Miroslava Aleksića?

Emisije 20. jan. 202107:56 > 10:11
Podeli:
Foto printscreen NOVAS

“Prva stvar koju sam pomislio, kad je mlada glumica skupila hrabrosti da prijavi Miroslava Aleksića, na čemu joj čestitam, jeste da to nije bilo teško predvideti. Metodologija njegovog učilišta bila je opšte poznata u Srbiji i o njoj se godinama pričala”, rekao je u emisiji “Probudi se” pisac i kolumnista Svetislav Basara.

“Ja sam gledao jednom prilikom na RTS prilog posvećen njemu, gde se lepo i bez ikakvog zazora, prikazivala ta njegova metodologija. Čitao se ‘Oče naš’, postojala su pravila oblačenja, s visine i agrogancijom se obraćao deci koju je maltretirao. To je pušteno na javnom servisu. Zašto tada nije niko poslao inspekciju kako bi ga upitala šta on to radi”, upitao je Basara.

Pročitajte još...

Prema njegovim rečima, deca su morala svojim roditeljima da prenesu šta se dešava u školi Miroslava Aleksića.

“Naravno, on nije želeo da ima kontakte sa roditeljima i to je deo strategije, ali deca su morala reći da ih ovaj čovek maltretira i ponižava”, smatra on.

Na pitanje voditeljke, da li su takve ocene proizvod naknadne pameti i činjenice da se pedagoške metode koje je primenjivao Aleksić sada posmatraju na drugačiji način, iako su ranije smatrani kao legitimni u jednoj “elitnoj” školi, Basara je odgovorio:

Miroslav Mika Aleksić Foto: Printscreen/RTS

“Ovde se seksualno zlostavljanje samo smatra zlostavljanjem. Ja sam u toj emisiji, gde on uopšte nije skrivao svoje ponašanje, video jednog arogantnog sociopatu koji se iživljava nad decom. To je RTS prikazao uz salve pohvala, kako to pravi snažne, mlade ljude. Da se nije upustio u pedofilske aktivnosti, nastavio bi još deset godina to da radi. Neki bi psiholog bi bio u stanju da zaključi da će to na kraju da završi u seksualno nasilje. I pljačkaš banaka počne kao džeparoš”, podvlači Basara.

Gost jutarnjeg programa televizije Nova S, ističe da postoji još jedna “tajna uspeha” Miroslava Aleksića i da se ona ogleda u tome što se on nije na isti način ponašao prema svima.

“Jedna od devojaka eksplicitno kaže da se on nije ponašao tako prema deci uglednih javnih ličnosti, bogataša i političara. Znao je gde može i kako može, što sociopate odlično znaju. Ne mislim da je Aleksić imao neke moćne sponzore, više verujem da ga je nemar čuvao. Nedopustivo da se ponaša tako prema bilo kome, a naročito ne prema deci”, napominje on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar