Potpredsednica Stranke slobode i pravde drži konferenciju za novinare ispred sedišta Elektroprivrede Srbije, još jednu u nizu u kojoj govori o nepravilnostima u radu ovog javnog preduzeća.

Tepić govori o planu Vlade Srbije prema kom će EPS biti podeljen na nekoliko nezavisnih firmi, a koju Tepić „čita“ kao pripremu za privatizaciju javnog preduzeća.

„2016. je kompanija poslovala pozitivno, a danas je gubitaš. Nije problem u organizaciji, već u manadžmentu, odnosno direktoru Grčiću“, rekla je Tepić.

Da li je lakše osakatiti EPS, i 13.000 radnika žrtvovati, umesto jednog čoveka. Ovde se ne radi u reformi, nego o uvodu u privatizaciju, kaže ona.

„Iskustvo nam govori da su sve privatizacije elektroprivreda u regionu neslavno završene. Njegova vrednost (EPS) će se reformom prepoloviti. Zahtevam da se momentalno stavi van snage zaključak Vlade i prekine rasparčavanje EPS, zahtevam hitnu smenu Grčića i hitan izbor profesionalnog menadžmenta. EPS je naš i meni je samo stalo da EPS bude profitabilna kompanija“, rekla je Tepić.

Kako je najavljeno, Tepić govori o „dokazima o lažima i obmanama ministarke Mihajlović o rasparčavanju EPS-a“.

„EPS nije srebrnina, već suvo zlato Srbije, a vi hoćete da ga pretvorite u staro gvožđe“, poručila je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić pre nekoliko dana ministarki energetike Zorani Mihajlović. Ministarka joj, takođe, nije ostala dužna, pa je odgovorila potpredsednici SSP da njeni napadi „pokazuju samo neznanje i loše namere ove političarke“.

„Кao nekom ko je 20 godina u energetici, nema potrebe da mi objašnjavate da li je EPS srebrnina ili suvo zlato i da brinete da se ne pretvori u ‘staro gvožđe’. Dovoljno je što stalno moram da demantujem lažne vesti koje dolaze od vas, jer vaše tvrdnje o EPS-u imaju istu težinu kao i optužbe o uzgajanju marihuane u vojnom poljoprivrednom dobru u Moroviću, na kojem su pronađeni samo pilići”, navela je ministarka u odgovoru Mariniki Tepić.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare