Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, član Demokratske stranke, Srđan Milivojević i potrpedsednik Narodne stranke, Miroslav Aleksić, rekli su danas, na zajedničkoj konferenciji ispred Specijalnog suda, da predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušava da rehabilituje Predraga Koluviju i da zaustavi istragu o Jovanjici.

Na početku se okupljenim novinarima obratio potpredsednik Narodne stranke, Miroslav Aleksić, koji je rekao da povod njihove konferencije oslikava stanje u današnjoj Srbiji.

„Mi imamo jedan neverovatan slučaj gde se ceo sistem upregao da legalizuje slučaj ‘Jovanjica’. Oni se bore zapravo za legalizaciju organizovanog kriminala tako što se trude da rehabilituju šefa organizovane kirminalne grupe, Predraga Koluviju, a da za državni udar optuže policajce, tužioce, političare i medije“, naveo je Aleksić.

Potpredsednik Narodne stranke rekao je da ministar policije, Aleksandar Vulin danas javno brani ljude koji zamenom teza žele da sve predstave kao državni udar, umesto na stranu svojih policajaca.

„Danas imamo neviđenu situaciju – da se vrši teror nad policajcima, koje hoće i treći put da teraju na poligraf. Hoće njih da optuže da ruše državu i poredak, umesto da ih nagrade što su otkrli organizovanu kriminalu grupu. Oni su na udaru zato glavni u ovom poslu nisu izvršioci Predraga Koluvije, već iznad njega. To je ta politička elita u ovoj državi. Zato imamo naslovne strane gde se napadaju policajci, gde se opozicioni lideri optužuju za državne udare, gde se predsednik Srbije javlja iz Dubajia kako bi branio Koluviju“, kaže Aleksić.

Pročitajte još...

“Vučić je svojom izjavom rekao da svaki narko diler ima njegovu zaštitu. Ko će danas u Srbiji da se obračunava sa organizovanim kriminalom ako ga brani predsednik države. Je l’ hoće oni da prođu kao Mitić i Milenković? Ne, okretaće glavu. To je Vučićeva Srbija. Oni danas rade na potpunom razaranju Srbije i kroz institucije sprovode državni udar“, naveo je on, a zatim se obratio predsedniku Srbije.

„Nemojte da uvlačite nas u vaše unutarpartijske probleme. Rešavajte to sami sa sobom. Ti si, Aleksandre Vučić, odgovoran za sve tvoje ljude, jer si ih ti lično postavio. Da li ti je Nebojša Stefanović dobar ili nije – rešite sami. Šta je uloga Dijane Hrkalović – rešite sami. Mi hoćemo da vas pobedimo sa građanima Srbije na izborima i da vas pošaljemo u zatvor da odgovarate za sve ono što ste uradili Srbiji. Mi sa vama nemamo ništa, naša je obaveza da se borimo protiv ovog ludila u koje ste nas danas uveli“, rekao je on.

Aleksić se osvrnuo i na ulogu Dijane Hrkalović u svemu, upitvaši predsednika Srbije da li se ona ne hapsi zato što je na nekom specijalnom zadatku:

“Da li ona ucenjuje predsednika Srbije ili radi za njega? Šta je uloga Mirka Škera, tadašnjeg šefa beogradske BIA, kad je Jovanjica pala?  Da li je on taj koji se dopisivao sa Koluvijom, ručao po beogradskim restoranima. Zašto on nije obuhvaćen optužnicom? Da li je on ta veza do političara i političkog vrha Srbije, koji danas želi da preokrene celu priču i da kaže kako je ovo državni udar”, upitao je Aleksić.

Miroslav Aleksić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Srđan Milivojević iz Demokratske stranke rekao je da se nikada nije desilo da predsednik Srbije javno brani čoveka koji je optužen za organizovani kriminal.

„Vučić, ne samo da ga brani, već je postao i tužilac i sudija i poligrafista… Vučić je uveo stečaj u pravosudni sistem Srbije“, rekao je on i upitao predstavnike vlasti da li je Jovanjica služila za finansiranje crnih fondova vladajuće partije.

„Narod, prevođen ovako hrabrim ljudima, će pobediti mafiju. Srbija će pobediti naprednu mafiju“, podvukao je on.

Milivojević se osvrnuo i na to što je predsednik Srbije uporedio Aleksandra Obradovića, uzbunjivača iz Krušika i vlasnika Jovanjice, Predraga Koluviju.

„Ogromna je razlika između Aleksandra Obradovića, heroja Srbije i Predraga Koluvije“, smatra on.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić rekla da predsednik Srbije, Aleksandar Vučić pokušava da sruši “Jovanjicu 3”.

“Mora da postoje političari koji su neformalni vlasnici ovog državnog projekta. Vučić sa svojom kampanjom pokušava da sruši sudski predmet, da zastraši policajce i krug ljudi koji rade na sprovođenju ove optužnice. Ovim ponašenjem, degradiranjem, bacanjem atomske bombe na instutcije Srbije, Vučić je ponizio desetine policajaca, sudija, forenzičara, naučnika, koji su dve godine radila na veštačenju biljaka i dokazali da se radi o marihuani. Dva sudska veća su potvrdila ovu optužnicu”, podvlači ona. 

Tepić je upitala gde je u svemu ovome Mladen Nenadić, šef tužilaštva za organizovani kriminal.

„Prvi i poslednji put se pojavio oko optužnice za klan Veljka Belivuka, kad je to bilo važno Vučiću. Gde je Nenadić da se oglasi o aferi Jovanjica i o lažnom prisluškivanju. On i Zagorka Dolovac prodaju svoje tužioce, kako bi se izborili za svoj ponovni reizbor“, napominje Tepić.

Ona je rekla da će biti ispred Specijalnog suda za orgnaizovani kriminal i kad bude suđenje Aleksandru Vučiću.

Konferenciju uživo možete pogledati na ovom linku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare