Opozicija je danas na konferenciji za medije pozvala građane da dođu u subotu, 3. juna na protest ispred Skupštine Srbije.

„Pozivamo sve građane Srbije da u subotu u 18 časova dođu ispred Skupštine“, rekao je Miroslav Aleksić.

Aleksić je rekao da će 3. juna obeležava tačno mesec dana od tragedije koja se dogodila u školi „Vladislav Ribnikar„.

„Ovde će biti postavljana velika bina uz ozvučenje s koje će se građanima obratiti žrtve ovog režima, ali i javne ličnosti koje će uputiti poruke u ime svih nas“, rekao je on.

Aleksić dodaje da će, posle obraćanja, opozicija otići ispred Predsedništva.

„Tamo ćemo napraviti prsten i svi građani koji dođu na protest će imati priliku da mu ostave poruku(Aleksandru Vučiću). Pozivam sve građane da ponesu cveće koje ćemo ovog puta staviti ispred zgrade Predsedništva i da svako napiše po jednu poruku koju želi da ostavi predsedniku države. Mi ćemo na pet ili šest punktova kod Predsedništva postaviti knjige utisaka u koju će svaki građani koji dođe na protest moći da ostavi poruku s obzirom da je on pozvao sve nas da sa njim razgovaramo“, rekao je Aleksić.

Šetnja će se kretati od Skupštine Srbije Bulevarom kralja Aleksandra, pa Beogradskom ulicom do kružnog toka Slavija, pa Ulicom kralja Milana do Terazija i odatle do trga Nikole Pašića i Pionirskog parka gde će demonstranti zatvoriti krug oko Predsedništva. Protest će trajati do 21 čas.

„Protest će trajati do 21 sat. Ovo je opomena preko koje ne smemo preći“, naglasio je on.

Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je da prisustvujemo krahu i slomu najveće partije u Evropi, kako je on nazvao Srpsku naprednu stranku.

„Ta stranka puca kao balon od sapunice. Velika mi je čast da će se prisutnima ovde ispred Skupštine obratiti Svetlana Bojković. U momentu kad su glumci postali problem Aleksandru Vučiću. Vidimo se u subotu u 18 sati“, dodao je on.

Bonus video: Ubačeni elementi su mamac za policiju: Ko su provokatori na protestu „Srbija protiv nasilja“? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar