Pedsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas učenike osnovnih škola sa Kosova i Metohije Foto:TANJUG/ RADE PRELIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom je zloupotrebio decu u političke svrhe. Sto osnovaca sa Kosova i Metohije tokom jučerašnjeg dana prisustvovalo je još jednom Vučićevom političkom performansu, čime su grubo prekršeni zakoni, Ustav, ali i Međunarodna konvencija o pravima deteta. Iako je pre sedam godina govorio da ukoliko političari negde nešto petljaju oko dece, gledaju da nekako uzmu pare za sebe, danas se, po svemu sudeći, ne seća tih reč ili samo pokušava da uzme pare za sebe.

Tokom jučerašnjeg dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Palati Srbije “ugostio” je 100 osnovaca sa Kosova i Metohije.

Nakon uvodnih reči zahvalnosti što su deca sa KiM, ali i njihovi nastavnici i roditelji došlu u Beograd (ili kako predsednik kaže drugi deo Srbije) na obeležavanje 20 godina od pogroma na Kosovu i Metohiji, Vučić je krenuo sa dobro poznatim političkim nastupom.

„Neće biti lako našem narodu na KiM, ali će biti i promene u našoj doktrini i pristupima. Više neće biti toga da nas dovedu pred svršen čin i da onda kažu, saglasili ste se sa tim da vi to uplatite ovde, a da onda uplatite onde, pa onda ćete da menjate iz dolara u evre, a iz evra u dirhame i u juane, pa odatle u neku novu albansku valutu za 15 godina. Možete na silu da sprovedete sve, ali ćete morati da kažete da to sprovodite na silu“, rekao je on u Palati Srbija.

Pedsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas učenike osnovnih škola sa Kosova i Metohije Foto:TANJUG/ RADE PRELIĆ

Time je zloupotrebio maloletna lica (ne prvi put), iako je to zakonima Ustavom ali i Međunarodnom konvencijom o pravima deteta strogo zabranjeno.

A zloupotreba dece jeste svaka situcija kada se deca uključe i upotrebe u aktivnostima koje nisu u njihovu korist, nego korist nekog drugog, bilo da je reč o pojedincu, ili stranci, koristoljublju, ili prestižu.

Tokom jučerašnjeg dana teško da se može pronaći neka korist za stotinu mališana sa KiM.

PROČITAJTE JOŠ:

O korišćenju dece u političke svrhe govorio je nekada i sam Vučić, veoma oštro i s podozrenjem.

“Uvek kada vidite da političari negde nešto petljaju oko dece, znajte samo da gledaju da nekako uzmu pare za sebe” rekao je Vučić davne 2017. godine.

Da li je ovom prilikom Vučić želeo da uzme pare za sebe ili nešto drugo?

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare