Petar Petkovic uručio ključeve, Kosovska Mitrovica
Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, uručio je danas ključeve 12 stanova, od ukupno 24 koliko ih je podeljeno tokom poslednje dve nedelje mladim bračnim parovima, raseljenima i socijalno ugroženima na KiM.

Kako piše Kossev, on je danas u Bošnjačkoj mahali svečano uručio ključeve još jedne od izgrađenih stambenih objekata u Kosovskoj Mitrovici, a potom i položio kamen temeljac za izgradnju još tri zgrade u ovom delu grada.

Petković je podsetio na to da je prošle nedelje podeljeno još 12 stanova, a do kraja godine najavio je izgradnju 15 novih stambenih jedinica u ukupnom iznosu od 650 miliona dinara.

„I to je naša politika, da gradimo, da stvaramo i da čuvamo mir, jer svaki izgrađen krov, svaki prag, svaki stan i svaka zgrada predstavljaju temelj opstanka i ostanka našeg naroda na Kosovu i Metohiji“, poručio je direktor Kancelarije za KiM.

U pratnji Petkovića bio je danas i predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, kosovski ministar za zajednice i povratak Goran Rakić, gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević i načelnik kosovsko-mitrovičkog okruga Slavko Simić.

Spirić je današnje useljenje porodica u nove stanove ocenio, kako je kazao, kao jasan pokazatelj odgovorne i ozbiljne politike srpskog predsednika Vučića i samog direktora Kancelarije za KiM.

Petar Petkovic uručio ključeve, Kosovska Mitrovica
Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

„Ova podrška je dokaz da je budućnost naših mališana i bolje prilike se stvaraju u Kosovskoj Mitrovici na najpozitivniji način“, poručio je.

Od Božića do Uskrsa podeljeno je ukupno 98 ključeva novih stanova, podsetio je on.

„Mi smo ta strana koja je i za dijalog i za dogovor, a pre svega za stvaranje bolje budućnosti svih građana“, kazao je Spirić, istakavši da oni pokušavaju da reše probleme svih zajednica u ovom gradu.

Vlada Srbije izdvojila je četiri milijarde dinara dodatnih sredstava za prostor KiM, podsetio je Petković.

Deo ovih sredstava, kako je kazao, će otići na kapitalne investicije, a drugi deo biće upotrebljen za jednokratnu pomoć svim građanima na KiM.

“Po 200 evra za nezaposlene i po 100 evra za zaposlene, penzionere, studente i decu do 18 godina. To mnogo znači za naš narod na Kosovu i Metohiji pogotovo za Srbe južno od Ibra. To je velika pomoć i pokazatelj da je država Srbija danas u mogućnosti, s obzirom da je ekonomski jaka, da još snažnije i jače pomogne naš narod na Kosovu i Metohiji”, rekao je.

Prema ranijim najavama, ova pomoć će biti isplaćena u maju mesecu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar