"Razumem razmišljanja određenih stranačkih kolega, koji stavljaju određene razloge zašto govore ili ne govore za određene televizije. Ako govorimo o određenim odlukama na sednicama Predsedništva SNS na kojima sam bila, a mislim da samo na jednoj nisam bila, mi takvu odluku nismo doneli", kaže Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka eneregetike. Ona je tako odgovorila na pitanje Nova.rs da li je članovima SNS zabranjeno da govore za "Novu".

Zorana Mihajlović danas je otvorila konferenciju „Serbia goes green“, nakon čega je odgovarala na pitanja novinara.

Ona je prethodnih dana bila u centru pažnje javnosti, jer je odgovorila na nekoliko pitanja „Nove“. Zbog toga su je kritikovali i osudili funkcioneri naprednjaka, predvođeni Anom Brnabić i Vladimirom Đukanović. Time su javnosti zapravo potvrdili „javnu tajnu“ da postoji strategija unutar SNS da članovi te stranke ne govore za naš list i ostale medije koji su članice Junajted grupe.

Zorana Mihajlović tvrdi da takva odluka na sednici Predsedništva nije doneta.

„“Razumem razmišljanja određenih stranačkih kolega, koji stavljaju određene razloge zašto govore ili ne govore za određene telvizije. Ako govorimo o određenim odlukama na sednicama Predsedništva SNS na kojima sam bila, a mislim da samo na jednoj nisam bila, mi takvu odluku nismo doneli“, odgovorila je ona na pitanje portala Nova.rs.

Na pitanje N1 kako gleda na napade zato što je dala izjavu za naš list i da li je razgovarala sa svojim stranačkim kolegama o tome, ona je navela da to nisu prvi napadi na nju i da je to maltene postalo uobičajeno.

„Mojom greškom i mojim izborom, zato što je prethodnih godina nisam reagovala na te vrste napada. Ja jesam potpredsednica Vlade i ministarka energetike. Energetika nije partijska stvar, nego je pitanje svih građana. Ne mislim da sam uradila ništa pogrešno što sam odgovorila na pitanje novinarke. I kao što ću uvek odgovoriti, kao što stojim ovde i odgovaram na pitanja“, navela je Mihajlović.

Kada je reč o napadima na nju, ona kaže da svega tu ima.

„Svega tu ima. Nova vlada se formira, potreba da neke sklonite, neki da pokušaju da zadrže svoje pozicije. To je gotovo uobičajeno svaki put kad se formira nova vlada. Ne mogu da kažem da je to nešto što sad treba posebno da me brine. Ono što bih ja kao građanka Srbije volela da vidim i imam puno pravo da to kažem, to je da nova vlada bude najjača vlada, jer je vreme najteže do sada. Ja sam u politici dugi niz godina i čini mi se da neće biti lako spremiti sve za zimu i izdržati narednu godinu koja će biti jednako teška. Kad kažem kvalitetna, obrazovana, jaka, kvalitetna sa ljudima koji imaju autoritet“, navela je ministarka.

U timu Ane Brnabić imala puno problema

Tvrdi da o tome da li će biti deo nove vlade, nije razmišljala.

„Verovatno to svako kaže, ali verujem da je to dvosmerna ulica i da je potrebno puno razgovora i dogovora o tome kako treba da izgleda tim. Ja se takođe slažem da to ne može da bude jedan čovek i da ne može jedan čovek unutar vlade da vodi određenu politiku i da se drugi ne slažu. Ja sam u ovom trenutnom timu imala puno problema, za razliku recimo od tima koji je vodio Vučić kad je bio predsednik Vlade ili kada je bio prvi potpredsendik Vlade.  Prihvatam i priznajem da se ovde nisam snašla, tako da u tom smislu videćemo kako će izgledati nova vlada“, kaže Mihajlović.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare