Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Biračko mesto 60 u Sjenici, verovatno je jedino ili među retkim u Srbiji na kojem su, bar prema zapisniku, glasali svi upisani birači na referendumu za promenu Ustava Srbije u oblasti pravosuđa, preneo je danas radio Sto plus iz Novog Pazara.

Prema podacima koji su uneti u zapisnik o radu glasačkog odbora, koji je potpisalo svih 12 članova, od 771 glasačkog listića, njih 750 su bili važeći. Od toga su za promenu Ustava glasala 746 birača, dok je četvoro bilo protiv.

Izvor: Republička izborna komisija

Inače, ovo glasačko mesto je bilo jedno od osam smeštenih u Osnovnoj školi “12. decembar”, a na njemu su glasali meštani 4 ulice u Opštini Sjenica.

Sjenica je jedna od opština u kojoj je, sa 58 odsto, zabeležena najveća izlaznost na proteklom referendumu, a čak 94 odsto izašlih glasača podržalo je predložene izmene Ustava.

Među mestima na teritoriji Sjenice sa visokom stopom izlasnosti su Gradac (96%), Rasno i Donje Goračiće (po 95%), Dragojloviće (94%), Brnjica (91%) i Vrbnica (87%).

Značajna izlaznost bila je i u Karajukića Bunarima, mestu gde je izmerena najniža temperatura u Srbiji, gde se na glasačkom mestu pojavilo 147 od 247 upisanih glasača (59%). Od toga je njih 146 glasalo za izmene Ustava.

Bonus video: Referendum politička predigra za izbore

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare