Foto: Printscreen Kossev

Sa izloga sedišta OO Novog DSS u Kosovskoj Mitrovici uklanjaju se stranačka obeležja, prenosi KoSSev.

Radnici uklanjaju veliki poster stranačkog lidera Miloša Jovanovića.

Kako su za KoSSev na licu mesta kazali, oni nisu deo stranke, već im je zadatak samo da uklone obeležja.

U Kosovskoj Mitrovici trenutno duva jak vetar, uz kišu i susnežicu.

Predsednik Novog DSS za KiM i gradskog odbora stranke u Kosovskoj Mitrovici, Boris Janićijević, podneo je ostavku na ove funkcije, saopštio je pre dva dana u Skupštini Srbije, predsednik Aleksandar Vučić.

On je obavestio poslanike da je predsednik Novog DSS-a za KiM, Boris Janićijević podneo neopozivu ostavku a upravo zbog, kako je rekao, „cirkusa u Skupštini“.

Vučić je zapravo pročitao poslanicima vest portala Kosovo Online koji je preneo navode Janićijevića.

Janićijević je za ovaj medij kazao da su ga u odluci podržale kolege iz gradskog odbora novog DSS-a iz Kosovske Mitrovice i da su zajedno sa njim svi podneli ostavke.

„Celog sebe sam dao u odbrani KiM. Zaista ne želim da gledam ovaj cirkus“, rekao je Janićijević, navodeći da „Novi DSS od danas ne postoji u Kosovskoj Mitrovici“.

KoSSev portal se za potvrdu navoda o podnošenju ostavke od tada Janićijeviću obraćao u više navrata, ali ni do objavljivanja ove vesti odgovori od njega nisu stizali.

Istovremeno je objavljena i vest da je ceo pokrajinski odbor podneo ostavku, da bi juče agencija Beta prenela saopštenje navodno odbora koji je to demantovao, uz naznaku da oni postoje i dalje.

Potom je Janićijević ponovo za Kosovoonline demantovao tu vest, navodeći da je saopštenje stiglo iz centrale u Beogradu i da vest nije tačna.

Pokušali smo da od predsednika stranke dobijemo razjašnjenje situacije, ali nam se ni on nije javljao, niti do objavljivanja vesti odgovorio na pisanu poruku.

Gradski odbor formiran je jula meseca prošle godine, a nakon osam godina od gašenja predstavništva ove stranke u Kosovskoj Mitrovici.

BONUS VIDEO: Kome je prihvatljiv nemačko-francuski plan za Kosovo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar