Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

"Demokratska stranka već dugo upozorava na blisku vezu između organizovanog kriminala i vrha države na čelu sa Aleksandrom Vučićem. Ukidanje pritvora vođi kriminalne organizacije Darku Šariću i ukidanje presude za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića samo su poslednji u nizu dokaza da kriminalci koji rade za Srpsku naprednu stranku pod režimom Aleksandra Vučića neće odgovarati za počinjena, čak i najteža, krivična dela", saopšteno je iz DS-a.

Ocenjuje se i da su Organizovani kriminal i političko vođstvo države Srbije su organski povezani i zajedno vladaju ovom zemljom i njenim institucijama.

„Poruka režima Aleksandra Vučića je jasna kada prebacuje u kućni pritvor nekoga ko je prvostepeno osuđen za međunarodni šverc kokaina i pranje novca, dok u isto vreme slobodni ostaju i oni koji su zapalili kuću novinara u kojoj su se u trenutku kad su u kući bili i sam novinar i njegova supruga“, primećuju iz DS-a.

„Režim Aleksandra Vučića štiti svoje saradnike koji ga održavaju na vlasti kriminalnim aktivnostima i metodama. Na taj način, istovremeno, zastrašuju građane, kako se ne bi usudili da se bore za svoja prava i život u normalnoj, uređenoj i demokratskoj državi. Zato demokrate osnovano sumnjaju da je mafijaška vlast namenila sličan epilog i za druge afere koje su uzdrmale javnost, i da će se tako Vučićevi bliski saradnici Velja Nevolja i Dijana Hrkalović pre ili kasnije isto naći na slobodi“, zaključuje se u saopštenju DS-a.

Bonus video: Šarićev dolazak kući

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare