Milan Jovanović Foto:E-Stock/Miloš Rafailović

Živimo u zemlji bezakonja, prvi je komentar novinara Milana Jovanovića na odluku Apelacionog suda u Beogradu da ukine prvostepenu presudu bivšem predsedniku Opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću, osuđenom na četiri godine i tri meseca zatvora zbog toga što je podstrekavao na paljenje njegove kuće.

„Nema teoretske šanse da bilo kakvu pravdu dobijemo od našeg pravosudnog sistema. Očigledno da je Simonović još potreban aktelnoj vlasti za bavljenje prljavim poslovima i zato su ga sačuvali“, rekao je Jovanović Glasu Amerike.

„Nisam nikakvu drugačiju odluku ni očekivao, jer živimo u zemlji u kojoj vlada kriminal, mito, korupcija i nepotizam. Prema tome, kakva nam je vlast – takav nam je i pravosudni sistem“, ocenio je Jovanović.

Osim Simonovića, na istu kaznu bio je osuđen i izvršilac Aleksandar Marinković, dok je Vladimir Mihailović kao posrednik osuđen na četiri godine zatvora.

Za novinara lokalnog portala Žig info najnovije vesti iz suda znače da, kako kaže, država ne postoji.

„Situacija je gora nego što je nekada bila na Siciliji. O kakvoj mi državi pričamo, u njoj ništa ne funkcioniše tako da to ne očekujem ni za pravosudni sistem. Uzalud je u Srbiji tražiti pravdu, ona je slepa, a funkcioneri i političari su ostali nedodirljiivi“, rekao je Jovanović.

On je istakao da ne oćekuje da će novo suđenje doneti bilo šta drugačije, jer je očigledno da su novinari u Srbiji mete.

„Ovim činom i pravosuđe targetira novinare. Ne bi me iznenadilo da vinovnici ovog čina budu čak i odlikovani ili im budu dodeljene medalje za to što su uradili. Ovo je poražavajuće za sve građane Srbije“, kazao je Jovanović i dodao da nije siguran hoće li učestvovati u novom sudskom postupku.

BONUS VIDEO: Dejan Pavlović: Kuća mi je zapaljena posle opomene da pazim šta pričam

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare