Foto: Promo

Ujedinjena demokratska Srbija osudila je danas zastrašivanje dece jednog od lidera Saveza za Srbiju Dragana Ðilasa, uz poruku da deca ne smeju biti žrtve političke borbe.

UDS, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta predvođenog LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, apeluje na političke rivale da političku borbu vrate na teren koji ne postavlja mete na decu i porodice onih koji se aktivno bave politikom.

Pročitajte još:

Navode da ne postoji nijedno opravdanje za „huligane“ koji, kako navode, očigledno znaju gde zive političari i njihove porodice i koji su sinoć zastrašivali maloletnu decu Dragana Ðilasa.

UDS navodi da će promena kulture političkog delovanja biti prvi zadatak za njih i poziva sve učesnike u političkom životu da se uzdrže od nasilja i provokacija, jer će u suprotnom moći da dođe do još dublje podeljenosti društva.

Ðilas je sinoć na društvenim mrežama objavio video poruku u kojoj je, vidno uznemiren, rekao da su njegova deca uplašena, jer se u blizini njhovog doma sinoć sa obližnje zgrade preko rayglasa čulo „Ðilase lopove“.

I lider Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović izjavio je danas da državni organi hitno treba da uhapse ljude koji su zastrašivali decu opozicionog lidera Dragana Djilasa i da obaveste javnost Srbije ko naredjuje takve napade.

„Ovo nema nikakve veze sa politikom već sa elementarnom pristojnošću i empatijom koje svako normalno ljudsko biće oseća prema suzama i strahovima dece“, rekao je Parović.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar