Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ/ bs

Organizacija Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) zatražila je danas od premijerke Ane Brnabić da u najkraćem roku parlamentu podnese zahtev za razrešenje ministra odbrane Aleksandra Vulina zbog raspisivanja javne nabavke za ispitivanje svog rejtinga u vanrednom stanju.

.“Aleksandar Vulin je jedan od simbola bahatosti ove vlasti. Trošenje javnih sredstava na ‘umivanje’ lika i dela ministra u jeku pandemije virusa COVID – 19 i vanrednog stanja je vrhunska zloupotreba javnog novca u lične i partijske svrhe“, ocenio je UDS.

UDS čine Srbija 21, Vojvođanski front, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski front.

Ta organizacija je navela da je Ministarsto odbrane svake godine dobijalo sve veća budžetska sredstva i optužilo Vulina da se tim sredstvima služi za podizanja sopstvenog rejtinga, „u maniru nekadašnjeg portparola Mirjane Marković“.

„Sramotno je i ponižavajuće prema građanima da vojska oprema centre za obolele od virusa COVID 19 jastucima i presvlakom iz rezervi bivše JNA, iako je proteklih godina imala na raspolaganju preko 300 miliona evra dodatnog novca iz budžeta. Vulin ne sme ostati ministar, jer svojim ponašanjem ponižava građane, državu i njene institucije“, dodaje ta organizacija.

Podsetimo, Mnistarstvo odbrane je putem javne nabavke, u toku vanrednog stanja, tražilo uslugu merenja rejtinga ministra Aleksandra Vulina, što je objavljeno  u sredu na zvaničnom portalu tog ministarstva.

“Usluga medijski rejting ministra odbrane obuhvata podatak o mestu ministra odbrane među članovima Vlade. Dostavlja se na početku meseca za prethodni mesec u interaktivnom formatu koji korisniku obezbeđuje uvid u poziciju ministra odbrane u medijima prema zadatim parametrima (vrsti medija – štampani, elektronski, veb portali, pojedinačnim medijima vrednosna usmerenost (tonalitet), po vremenskom perioda)”, ističe se u pozivu.

Tim povodom, danas se javnosti obratilo Ministarstvo odbrane saopštenjem u koje se navodi da su negativne reakcije rezultat  „zlonamerne, planske i naručene  kampanje protiv Ministarstva i Aleksandra Vulina i da u to može da se uveri „svako kome je stalo do istine“.

“Identičnu nabavku kao Ministarstvo odbrane, u skladu sa svojim planovima sprovelo je i Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, i završilo je 27. marta, a ranije su to uradila i mnoga druga ministarstva”, ističe se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram