Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Darimir Banda

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas, povodom objavljivanja vesti o javnoj nabavci za praćenje rejtinga ministra u medijima, da se radi o "zlonamernol, planskoj i naručenoj" kampanji protiv Ministarstva i Aleksandra Vulina i da u to može da se uveri "svako kome je stalo do istine".

„Identičnu nabavku kao Ministarstvo odbrane, u skladu sa svojim planovima sprovelo je i Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, i završilo je 27. marta, a ranije su to uradila i mnoga druga ministarstva“, ističe se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane ukazuje da druga ministarstva niko nije napao i nema razloga za napad, tako da je „iz svega navedenog jasno da naručeni napad nema nikakve veze sa nabavkom medijske analize, i da je ona tek povod za kampanju protiv ministarstva i ministra“.

Ministarstvo odbrane putem javne nabavke, u toku vanrednog stanja, traži uslugu merenja rejtinga ministra Aleksandra Vulina, objavljeno je u sredu na zvaničnom portalu tog ministarstva.

“Usluga medijski rejting ministra odbrane obuhvata podatak o mestu ministra odbrane među članovima Vlade. Dostavlja se na početku meseca za prethodni mesec u interaktivnom formatu koji korisniku obezbeđuje uvid u poziciju ministra odbrane u medijima prema zadatim parametrima (vrsti medija – štampani, elektronski, veb portali, pojedinačnim medijima vrednosna usmerenost (tonalitet), po vremenskom perioda)”, ističe se u pozivu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram