Dragana Rakić

Demokratska stranka (DS) je danas objavila da je "apsolutno u završnoj fazi" dokument na kojem radi sa Strankom slobode i pravde i Pokretom slobodnih građana, za dijalog s predstavnicima vlasti pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta o izbornim uslovima.

„Ove tri stanka rade na dokumentu, ali rade i ostale opozicione stranke i ja verujem da će uskoro konačan dokument biti pred javnošću. Znači, intenzivno se radi, skoro svakodnevno se radi“, rekla je novinarima zamenica predsednika DS, Dragana Rakić.

Dodala je da se uvažavaju i stavovi nevladinih organizacija koje su već dale svoje platforme, kao što je CRTA.

Povodom stava Narodne stranke da u borbi za izborne uslove neće sarađivati sa opozicionom strankama koje su izašle na junske izbore, rekla je da se DS zalaže da opozicioni front bude što širi i što jedinstveniji.

Po njenim rečima, „autokratski režim može se pobediti samo ako nas bude što više sa ove strane, tako da razgovaramo sa svima“.

„Uče nas istorija i iskustvo drugih zemalja: Evo sad u Mađarskoj videćete da se opozicija ujedinila u širokom frontu – od levo orijentisanih partija, do partija na desnom političkom centru. Mi u DS verujemo da građani očekuju da vide jedinstvo i slogu opozicionih stranaka“, rekla je Rakić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare