Vlada Republike Srbije proglasila je na današnjoj vanrednoj sednici Dan žalosti za 27. septembar povodom tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji.

Kako se navodi u saopštenju, Vlada Srbije moli sve medije i organizatore javnih manifestacija da, u sredu, 27. septembra, prilagode svoj program Danu žalosti i na taj način odaju poštu nastradalima na KiM.

Rafali su probudili meštane Banjske na severu KiM oko 2.45 u nedelju ujutru, kad je došlo do sukoba lokalnih Srba i kosovske policije, pri čemu su poginula, kako se navodi, četvorica Srba i jedan policajac.

PROČITAJTE JOŠ...

Rafali su odjekivali regionom sela Banjska čitavo prepodne, a meštani su bili veoma uplašeni i zaključani u svojim kućama. Nakon napada u kojem je ubijen policajac albanskog porekla Afrim Bunjaku iz sela nadomak Vučitrna, pojačane snage Kosovske policije zajedno sa KFOR-om primećene su u okolini, a zatvoren je i granični prelaz Jarinje.

Vatra i detonacije su trajali više sati, a prema svedočenju meštana, utihnulo je sve oko 7 časova ujutru, na kratko…

Ubrzo se oglasila eparhija raško-prizrenska i saopštila da je grupa naoružanih, maskiranih ljudi, upala blindiranim vozilom u manastir, pri čemu su provalili manastirsku zaključanu kapiju. U manastiru se u tom momentu nalazila grupa poklonika iz Novog Sada, sa sveštenikom, igumanom Danilom i bratijom manastira. Naoružana maskirana lica kretala su se po dvorištvu i čuli su se povremeni pucnji.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare