Foto: P.Petrović/Nova.rs

U prostorijama Radio televizije Kragujevac danas su potpisani sporazumi te medijske kuće i političkih stranaka koje su imale poslanike u Skupštini Srbije u poslednjem sazivu, objavila je Radio televizija Kragujevac.

U informaciji se kaže da su „sporazumom utvrđeni broj i trajanje televizijskih emisija, čime su stvoreni uslovi za objektivno, ravnopravno i nepristrasno predstavljanje podnosilaca izbornih lista, izbornih programa i kandidata koji imaju proglašene izborne liste za narodne poslanike“.

Portal Glas Šumadije prenosi da sporazum nije potpisan sa strankama koje su bojkotovale izbore, ali ni sa onima koje nisu prošle cenzus, što bi značilo da Kragujevčanima na televiziji, za koju se godišnje izdvaja oko 60 miliona dinara iz budžeta, neće biti predstavljeni poslanički kandidati sa lista „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“, Moramo, Nada i drugih.

Uz ovakvo tumačenje Zakona o izboru poslanika, građani Šumadije će videti kandidate SPS-a, SNS-a i manjinskih stranaka, ako njihovi predstavnici budu imali interesa da dolaze do Kragujevca.

Advokat Zlatko Milić, koji je godinama i član izbornih komisija, rekao je za Glas Šumadije, da sporazum, ukoliko se potpisuje, mora da se postigne sa svim učesnicima izbornog procesa, odnosno s predstavnicima svih proglašenih lista.

BONUS VIDEO: Protestna šetnja u Kragujevcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar