Nenad Milanović i Aleksandar Šapić Foto: Beoinfo

Po nalogu Glavnog javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenada Stefanovića biće saslušan šef kabineta gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, Nenad MIlanović, potvrđeno je za Nova.rs.

Saslušanje je zakazano za 27. decembar.  Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić je podneo krivičnu prijavu 20. juna 2023. godine, piše N1. 

Nakon sprovedenih istražnih radnji i prikupljenih dokaza, tužilaštvo je uputilo tadašnjem šefu kabineta gradonačelnika Nenadu Milanoviću poziv za saslušanje u svojstvu okrivljenog.

Šapić je ranije rekao da mu je Milanović rekao da nikada nije učestvovao u nezakonitim ponudama.

Foto:TANJUG/ BEOINFO

„Rekao mi je da je koristio sve mehanizme da dođe do informacija koje sam mu tražio. Ovi mene lažu, lažem i ja njih. Imaćeš informacije pre donošenja odluke. Ukoliko me je slagao i povukao poteze, onda to nije mehanizam nego konsekvenca i on će da odgovara. Naravno da sam ga pitao. Očekujem naslove Milanović nije kriv, koristio je razgovore da izvuče što više informacija na osnovu kojih će Grad odneti odluku. Spreman je da snosi odgovornost ukoliko je učestvovao u bilo kojoj koruptivnoj radnji“, zaključio je gradonačelnik Beograda.

BIRN je ranije objavio audio snimak na kojem se čuje glas MIlanovića koji preti ljudima iz Kentkarta i nudi im novi tender ako sporazumno raskinu ugovor sa Gradom Beogradom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar