Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Zamenica predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić izjavila je danas da pažnja javnosti po pitanju navoda o pedofiliji u Jagodini u organizaciji visokih državnih funkcionera, mora biti usmerena na tužilaštvo koje je dužno da reaguje i pokrene istragu.

„Bojim se da u mnogim drugim opštinama širom Srbije nasilni i uverenjem o sopstvenoj svemoći opijeni predvodnici vlasti rade isto ono o čemu govori svedok iz Jagodine. Zbog svih žena i devojaka koje su bile njihove žrtve, svi oni kad-tad moraju da odgovaraju“, rekla je Rakić agenciji Beta.

Na konferenciji za novinare potpredsednice Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić, objavljeno je video svedočenje bivšeg radnika hotela u Končarevu kod Jagodine, u kome on tvrdi da je Dragan Marković Palma podvodio maloletne devojčice a da su tim žurkama prisustvovali Ivica Dačić, Aleksandar Antić, vlasnik Knez petrola i Kopernikus televizije.

Rakić je ocenila da je od izuzetne važnosti to što je Tepić došla u posed snimka u kome akter dešavanja u Jagodini svedoči o zlodelima koja su se do sad skrivala i dodala je da se nada da će taj snimak ohrabriti i druge žrtve da svedoče o zločinima i torturi koju su trpeli od pripadnika vladajućeg režima.

„Nekim lokalnim nasilnicima i komesarima vladajuće stranke je lako da se ugledaju na primere Palme, Jutke i sličnih nasilnika i moćnika, pogotovo zato što su gledali kako oni godinama prolaze nekažnjeno za to što rade. Jedini način da se tome stane na put, jeste postojanje pravne države i institucija koje to sprečavaju i kažnjavaju bez obzira na to koji položaj zauzima nasilnik i kriminalac u partijskoj hijerarhiji“, rekla je Rakić.

Ona je dodala da kada bi institucije u Srbiji radile svoj posao – najveći broj tih kriminalaca iz režima bi odavno bio uhapšen.

„Neki nas ubedjuju da je jalovo i gradjanima nerazumljivo naše zalaganje za pravnu državu i vladavinu zakona, ali se i na ovom slučaju vidi da mi govorimo o suštini i upravo o životnim pitanjima. Očigledno je da pravna država i snažne institucije koje štite gradjane u Srbiji neće postojati dok ne smenimo ovaj kriminalizovan, nasilan i do srži korumpiran režim“, navela je zamenica predsednika DS.

Tepić je ranije danas izjavila da su u hotel „Alfa“ u selu Končarevo kod Jagodine, kao i u prenoćištu „Tigar“ u tom gradu, na žurke kojima su prisustvovali čelnici vlasti dovodjene iz Beograda devojčice od 15, 16 i 17 godina, i da se „znalo da posle takvih žurki te devojčice ostaju sa njima“.

Tepić je kazala da je takve žurke organizovao lider Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, a da su nekim žurkama prisustvovali i funkcioneri koalicionog partnera Socijalističke partije Srbije (SPS).

Ona je na konferenciji za novinare emitovala video svedočenje muškarca čiji je identitet bio zaštićen, koji je potvrdio da je radio za Dragana Markovića Palmu, i da je lično video maloletne devojčice koje se dovode na žurke u Končarevo i Jagodinu.

Marković je u medjuvremenu saopštio da su ti navodi lažni i najavio da će sam otići u tužilaštvo, kao i da će tužiti Mariniku Tepić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar