Foto: TANJUG/ INSTAGRAM BUDUCNOSTSRBIJEAV/ bs

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp čestitao je predsedniku Srbije na odluci da prebaci ambasadu Srbije u Jerusalem.

„Čestitam predsedniku Srbije Vučiću zbog najave preseljenja ambasade Srbije u Jerusalim do jula. To je hrabar i istorijski potez!“, tvitnuo je Tramp nakon sastanka i potpisivanja sporazuma sa srpske i kosovske delegacije.

Da podsetimo, američki predsednik Donald Tramp, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti potpisali su u Beloj kući ekonomski sporazum.

Nakon susreta sa Trampom, Vučić je izjavio da su veoma zadovoljni sporazumom koji su potpisali. Govoreći o tački kojom se Srbija obavezuje na prebacivanje ambasade u Jerusalim on je rekao da je bilo trzavica, ali da smo i tu izvukli maksimum.

U sporazumu koji su potpisali Tramp i kosovski premijer Avdulah Hoti nalazi se i uzajamno priznanje Izraela i Kosova, što je Srbija odbila da potpiše, a prema rečima Vučića, prebacivanje ambasade u Jerusalim je kompromis koji je srpska strana morala da napravi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare