Foto: Kosovo-online.com

Natpisi “Trampov most i Trampovo jezero”, osvanuli su danas iznad jezera Gazivode u opštini Zubin Potok na Kosovu. Iako još uvek nije poznato ko je postavio pomenute transparente, provejavaju sumnje da iza svega stoji tamošnja vlast, te da je akcija organizovana kako bi se pružila podrška akutelnom predsedniku Sjedinjenih Američkih Država u borbi za još jedan mandat.

Kako ranije preno Kossev, natpis “Trump Bridge“ osvanuo je u ranim popodnevnim časovima na Brnjačkom mostu, nad jezerom Gazivode, a uz njega i transparent na engleskom da se kosovski Srbi zahvaljuju američkom predsedniku kako im je “doneo mir“. Uz ovu krajnju tačku jezera sa kosovske strane, i na početnoj – doslovce je sprovedena Grenelova ideja, pa su tako Gazivode postale – “Trampovo jezero“. 

Iako još uvek nije poznato ko stoji iza ovih transparenata, ovaj „cirkus“ je privukao veliku pažnju javnosti i meštana.

Komentarišući transparente koji su se pojavili nad Gazivodama, glavna i odgovorna urednica portala Kossev Tatjana Lazarević za Nova.rs podseća da je i ranije bilo sličnih akcija podrške Trampu na Kosovu, te da se ni tada nije znalo ko stoji iza ovakve inicijative.

Foto: Kosovo-online.com

 

“Simptomatično je to što se već drugi put dešava da se šalje poruka jednom američkom predsedniku, što nije bio slučaj ranijih godina. Oba puta se poruka šalje Donaldu Trampu. Prethodni put je to bilo u novembru 2016. godine, pred američke izbore. Tad su na iznenađenje javnosti osvanuli bilbordi u četiri opštine na severu Kosova gde je istaknuto kako su Srbi podržali njegov izbor za američkog predsednika”, navodi naša sagovornica.

Srbi izbacili Putina – sad je dobar Tramp

Lazarević ističe da je Trampove slike na Kosovu zamenila slike predsednika Rusije Vladimira Putina, kojem su ranije bili posvećeni svi bilbordi.

Foto: Kosovo-online.com

“On je čak i proglašen za počasno građanina Kosova i Metohije. Mi još uvek nemamo zvaničnu potvrdu ko je postavio poruke na mostu iznad Gazivoda. Nisam sigurna da će to iko da potvrdi, jer to nije bio slučaj ni 2016. godine. Jedini komentar koji trenutno imamo jeste izjava gradonačelnika Zubinog Potoka Srđana Vulovića, koji je rekao da nema saznanja o ovoj inicijativi, te da zbog privatnih obaveza nije trenutno u Zubinom Potoku”, navela je ona.

Pročitajte još...

Sličan odgovor dobio je i naš portal, kad je probao da komentar dobije od Igora Simića, potrpedsednika Srpske liste, koji je rekao da, zbog radova kod kuće, uopšte nije pratio vesti, niti zna šta se događa.

“Ja se nalazim 25 kilometara od Zubinog Potoka, u Kosovskoj Mitrovici. Zaista ne znam ništa o tome”, kratko je poručio Simić.

Lazarević sumnja da bi se građani sami dosetili da postave transparente

S druge strane Tatjana Lazarević ističe da ozbiljno sumnja da bi građani Zubinog Potoka sami bilo šta uradili.

“Ukoliko se potvrdi da su ovo učinile opštinske strukture ili neko iz kancelarije za Kosovo i Metohiju, onda je to definitivno deo iste kampanje koja je u sklopu inicijative da se Tramp predstavi kao inženjer mira u svetu i kao osoba koja prekida oružane sukobe u svetu. U tom slučaju oni polažu jačanju narativa iz Bele kuće. Moram da naglasi da moj komentar važi ukoliko se zaista potvrdi da iza svega stoji srpska vlast”, istakla je Lazarević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare