Tomislav Žigmanov Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Polaganjem zakletve, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov, priznao je Ustav i zakone Srbije, a samim tim i bunjevačku nacionalnu manjinu, koja je integralni deo pravnog sistema ove države, izjavila je danas predsednica Bunjevačkog nacionalnog saveta (BNS) Suzana Kujundžić Ostojić.

Ona je dodala da veruje da ministar Žigmanov „neće imati nikakve mogućnosti naštetiti bunjevačkoj zajednici, što je ranije često činio u medijima“, navodi se u saopštenju BNS-a.

Predsednik Saveza bačkih Bunjevaca (SBB) Mirko Bajić je ranije, kao član Bunjevačkog nacionalnog saveta, zatražio sazivanje hitne vanredne sednice ovog saveta koji bi „u ime svih Bunjevaca“ zauzeo stav o imenovanju Žigmanova na funkciju ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

U saopštenju BNS podseća da Nacionalni savet bunjevačke nacionalne postoji i radi 19 godina, kao autohtona i priznata nacionalna manjina, kao i da je u Subotici bunjevački jezik i pismo nedavno uveden u službenu upotrebu.

BONUS VIDEO – Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar