Zdenko Tomanović
Zdenko Tomanović Foto: N1

U toku je provera ozbiljne informacije da je ugrožen život načelniku Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodanu Milenkoviću, koji je otkrio slučaj Jovanjica, izjavio je advokat Zdenko Tomanović.

On je u emisiji Iza vesti na N1 kazao da je tu informaciju dobio od Milenkovića, koji je to prijavio, i da je u toku prikupljanje informacija.

Tomanović, čija advokatska kancelarija pruža pravnu pomoć Milenkoviću i njegovom kolegi iz odeljenja Dušanu Mitiću, kaže da se dvojici policajaca “crta meta na čelu”.

“Kada vi kao rezultat kampanje dobijete ohrabrenje da u tabloidima na naslovnim stranama proglašavate načelnike odeljenja i borce protiv droge za ‘čistače’ nekih klanova, da su oni njihovi saradnici, vi im time crtate metu na čelu”, rekao je on.

Dodao je da posledice “neprimerene, nezaknite i organizovane kampanje” ne narušavaju samo čast, dostojanstvo i službenu poziciju Milenkovića i Mitića, već ugrožavaju i njihovu sigurnost.

Za predlog da se Milenković i Mitić prebace u odeljenje za ratne zločine kaže da je “ponižavanje institucija ove zemlje”.

Na konstataciju da taj predlog dolazi nakon intervjua prvooptuženog u predmetu Jovanjica 1, Predraga Koluvije, sa narodnim poslanikom SNS Vladimirom Đukanovićem, koji je i njegov branilac, Tomanović kaže da je taj intervju sam državni vrh afirmisao.

Za dvojicu inspektora kaže da su prikupili dokaze koje je prihvatilo tužilaštvo, a i sud na osnovu njih ocenio da postoji opravdana sumnja.

“U tom trenutku, u tom procesnom momentu, mora da važi pretpostavka nevinosti za okrivljene, ali ne može se generisati podrška javnost da se postigne potpuna saglasnost, da se podriva poverenje u policiju, inspektore, tužilaštvo i sam sud”, naglasio je Tomanović.

Celo gostovanje pogledajte ovde:

Da je Andrej Vučić umešan u Jovanjicu, bio bi uhapšen
Upitan da li ima pravne logike u nastojanju državnog vrha i tabloida da po svaku cenu fokus stave na navodni pokušaj da se u vezu sa Jovanjicom dovede brat predsednika Srbije, Tomanović kaže da bi Andrej Vučić bio uhapšen da se pominje u bilo kom dokazu.

Za navode da se radi o državnom udaru kaže da su “podsmevanje logici i pravu”, a za poligrafsko testiranje da “nije mera političke hrabrosti, ni istine, a nije ni dokaz”.

Kaže da mu “nije logično” da pitanja za poligraf namešta, navodno u korist inspektora Milenkovića i Mitića, lice koje je poligrafskim testiranjem profesionalno bavi niz godina.

“To je rođeni brat šefa kabineta predsednika republike. Meni nije bilo logično da će on da se usudi da namešta poligraf u korist Milenkovića i Mitića, a na štetu sakrivanja nekog državnog udara”, rekao je Tomanović.

BONUS VIDEO: Boris Tadić o Dijani Hrkalović, slučaju Jovanjica i izlasku opozicije na izbore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare