Tomislav Momirović Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Da li je to bio još jedan lapsus ili se ministru otrgla istina, tek Tomislav Momirović je opet zabava na Tviteru, zbog izjave da je Srbija uložila stotine miliona evra da bi se vratila u vreme pre 2012. godine, dakle pre vlasti Aleksandra Vučića.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović kao po običaju, ničim izazvan, napisao je na Tviteru:

„Stotine miliona evra uloženo je u prethodnih 8 godina da bi se zemlja vratila gde je bila pre 2012. Ona Srbija koja je ekonomski urušena, bez infrastrukture, vojske i bez dostojanstva. #Srbija koja je morala da utabava put sopstvenoj dezintegraciji sprovodeći strane interese“, napisao je Momirović na Tviteru.

I tako praktično rekao da je pre 2012. godine i dolaska na vlast Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića bilo mnogo bolje nego što je to danas.

Videćemo kakve će biti reakcije predsednika, tek na ovoj društvenoj mreži je veoma zabavno, opet zahvaljući ministru koji s vremena na vreme zaista „zablista“.

Srpsko carstvo i Kruševac 

Tako je nakon sednice Vlade Srbije održane na Vidovdan u Kruševcu, kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar hteo da pokaže svoje znanje iz istorije, a na posletku je ispalo sasvim suprotno, pa je pomešao Srpsko carstvo, kneza Lazara, Kruševac, Skoplje i Prizren.

“Povodom obeležavanja 650 godina od osnivanja grada Kruševca posebna sednica @SerbianGov na kojoj prisustvuje i predsednik #Srbija @avucic održana je upravo u gradu koji je bio prestonica kneza Lazara i nekadašnjeg Srpskog carstva”, napisao je Momirović na Tviteru, očigledno ne znajući da se Srpsko carstvo završilo sa carem Urošem, a da Kruševac nikad nije bio njegova prestonica, već su to bili Skoplje i Prizren.

Parabole i obronci 

Pričajući o beogradskom metrou, izjavio je da će napraviti „parabolu“ sa vakcinama – umesto paralelu, obećao je stanovnicima Beograda da će moći da parkiraju svoje automobile na “obroncima grada“, a razjasnio je na svoj način i kako je organizovana vlast u Srbiji. Ista ona u kojoj i sam učestvuje.

“U nasoj ustavnoj praksi postoji podela nadležnosti izvršne vlasti između dva organa: predsednika (individualnog) i vlade (kolektivnog).

Zabrinjava krug ljudi koji ovo ne zna”, napisao je Momirović svojevremeno na Tviteru.

Zabrinjavala je i scena sa početka Momirovićevog mandata, kada je uz pregršt pratećih psovki vikao “nemojte da me prodate” direktoru „Puteva Srbije“ Zoranu Drobnjaku i putarima, u vanrednom obilasku radova na izgradnji obilaznice oko Beograda.

Objavio je i svoju kaznu za saobraćajni prekršaj, pod parolom “budite odgovorni za volanom”, branio je u raspravama na Tviteru javno preduzeće “Putevi Srbije“ kada je naručilo je javnu nabavku redizajna logoa za preduzeće u vrednosti od pet miliona dinara…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare