Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović u svakom trenutku i u svakom pogledu sve više pomera granice dodvoravanja. Bilo da je reč o otvaranju tunela, autoputa ili pak običnom tvitu, podilaženje Aleksandru Vučiću predstavlja konstantu u delovanju hotelijera koji je od prošle godine stručnjak za putnu infrastrukturu. Tako je i nedavni susret sa bivšim nemačkim kancelarom, Gerhardom Šrederom za ministra Momirovića bila još jedna prilika da demonstrira svoje udvorištvo, ali i da prizna nešto što je i vrapcima na grani jasno - ne postoji Vlada Srbije, postoji samo predsednik Vučić.

“Gospodine Šreder, kako je biti lider velike države kao što je Nemačka? Sigiran sam lakše nego biti ministar u Vučićevoj vladi”, napisao je Toma Mona iznad fotografije na kojoj pozira sa bivšim nemačkim kancelarom.

Imajući u vidu da su ga za mesto ministra preporučile javne pohvale predsednika Vučića, onda nije ni čudno što je Momirović prenebregnuo činjenicu da mu je (formalno) šefica Ana Brnabić, u javnosti poznata kao predsednica Vlade Republike Srbije.

Pročitajte još...

Ipak, ako se zna da i premijerka oslovljava Vučića sa “šefe”, onda je logično da i Momirović naglasi da je vlada u kojoj sedi Vučićeva.

A pošto je predsednik države poznat kao čovek koji „mnogo radi“ i „mrzi da odmara“, odnosno kao neko ko upravlja institucijama, kontroliše pravosuđe i medije, onda je i jasno zašto je ministru Momiroviću teško da bude deo njegove vlade – potrebno je slediti čoveka koji svu svoju energiju koristi na kontrolu života u zemlji.

Uporedio Vučića s kraljem Aleksandrom Karađorđevićem

U moru udvoričkih izjava koje je u prethodnom periodu dao ministar Momirović, posebno se izdvaja ona gde je objasnio zbog čega je uopšte ušao u politiku.

Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC/SKILL historical / Profimedia

„Ja sam u politiku ušao samo zbog predsednika, iako i ovoj zemlji dugujem mnogo, pre njega nisam video tu predanost, talenat i priliku da se nešto uradi. Ja njega vidim kao političara formata kralja Aleksandra ili kneza Miloša“, rekao je Momirović svojevremeno na televiziji Hepi.

Ono što je činjenica je da predsednik države Aleksandar Vučić konstantno izlazi iz svojih ustavnih ovlašćenja.

On umesto državnih organa, javnih preduzeća, sudova i tužilaštava, o mnogo čemu u Srbiji odlučuje i presuđuje.

Jedan od poslenjih primera takvog neustavnog i nezakonitog ponašanja je, kako je sam to javno izjavio, odluka o tome da li da poništiti ili ne rezultate izbora za savete mesnih zajednica u Novom Sadu.

Ono što je glavni problem i što zabrinjava je što Vučić sve to radi bez ikakvih posledica.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar