Tomislav Momirović Foto:Slavica Panić/Nova.rs

Dok je predsednik Vučić u Užicu, iznenađen cifrom od 80 miliona evra, na koju se procenjuju planirani radovi rekonstrukcije užičke bolnice, tražeći od direktora Kancelarije za javna ulaganja detaljnije informacije i pojašnjenja, u polemiku se uključio i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, nedavno operisan baš u ovoj bolnici.

„To je 55 hiljada kvadrata, nije to nerealna cifra,  80 miliona. Ja sam ležao ovde pa sam preračunao malo, sagledao sam situaciju, stare instalacije 35 godina, nije to precenjena cifra. Ja sam dokaz da zdravstveni sistem funkcioniše dobro, jer je moglo da se desi svakome, u bilo kom delu zemlje. Ja ovde nisam imao tretman ministra nego pacijenta, ja sam pravi prikaz da je dobro što ulažemo u zdravstvenu infrastrukturu i što vi insistirate da se ovim ljudima poveća plata“, kazao je Momirović.

Tomislav Momirović
Aleksandar Vučić

Na Momirovićeve konstatacije Vučić ga je pitao: Jesi ti Ercov ili se to za ministra zdravlja kandiduješ?

Podsećamo da je ministar Momirović nedavno operisao slepo crevo u užičkoj bolnici gde je tokom oporavka proveo nekoliko dana. Možda je upravo zbog tretmana, koji nije bio „ministarski“, po izlasku rekao da je u sobi imao cimera te da je imao tretman običnog pacijenta.

Da li će rekonstruisna bolnica u Užicu, posle uloženih, prema Tominom mišljenju „realnih“ 80 miliona evra imati i „ministarski“ tretman, za sada nije poznato. Činjenica je ipak da će ta operacija biti ubeležena, ne samo u istoriji užičke bolnice već i u njegovoj ministarskoj karijeri.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare