Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je u emisiji Studio N1 Live da je ono što se dešava u Skupštini Srbije "slika i prilika debakla na održanim izborima", kao i da će se predsednik Srbije Aleksandar Vučić "sakrivati iza žena koje će činiti novu Vladu Srbije"

„Jasno je da je ono što smo gledali u Skupštini i što se komentarisalo, slika i prilika debakla na takozvanim izborima. Ovo je presmešna slika takozvanog parlamenta. S druge strane, to je i opasna slika, jer ja da nisam gledala ‘Utisak nedelje’ ne bi ni znala da se poslanici režima u tolikoj svojoj moći, snazi i znanju i dalje raspravljaju sa nama koji uopšte ne sedimo u Skupštini“, navodi Tepić za N1.

Ona je kazala da je ono što je prikazano u parlamentu „prava slika iščašenosti“, kao i da je izrečeno „veliki broj gluposti“ od strane predstavnika vlasti. Takođe, ukazuje ona, i dalje je primetna još dublja podele u društvu i političkom životu, bez obzira na to što su „sami u parlamentu“. Govoreći o sastavu Vlade, ona je istakla da činjenica što je čini 50 odsto žena, samo govori o tome da se „Vučić sakrio iza njih, kao što je to pre izvesnog vremena uradio i Goran Vesić“.

„Vučić se kukavički krije iza žena i bilo kakvu kritiku koju je neko nameran da uputi njemu, to će iskoristiti da kaže: ‘Evo, napadate žene’! Nemam ništa protiv, ali mislim da je u pitanju podvala, i da se on zapravo krije iza njih“, smatra ona.

Tepić je navela da će Ana Brnabić „glumiti i pet fikusa ako treba, jer svaki dan na vlasti znači punjenje džepova njenog brata konkretno“.

„Znači, imamo i bratiju Brnabić, nemamo samo bratiju Vučić i Kisić“, naglasila je ona. Komentarišući novi mandat ministarke Zorane Mihajlović, ona je rekla da je „u pitanju žena koja je saučestvovala u trovanju i ubijanju ljudi u Kostolcu, Požarevcu i celom tom okrugu“. Ona je govoreći o onima koji se nisu našli u novoj vlasti ocenila da „je priča o pojedinačnim rešenjima gubljenje vremena jer je potpuno svejedno šta će ko uraditi, zato što je svaki njjihov dan na vlasti isključivo vezan za to da se obezbeđuje novac za partiju i bratiju“.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Darija Kisić Tepavčević ima 27 miliona razloga da bude na toj funkciji, kao i njen brat koji je dobio te divne pare radeći sa EPS-om i državnim preduzećima“, kaže ona. Ponovila je da direktor EPS-a Milovan Grčić mora da „leti“ sa funkcije generalnog direktora „iz mnogo razloga“.

„Elektroprivredni sistem je doveo do gubitaškog statusa. Imate kolaps EPS-a, državnog giganta. Zahvaljujući EPS-u smo preživeli i sankcije i bombardovanje, a EPS nije preživeo Grčića“, napomenula je Tepić. Ocenila je da će posledice toga biti poskupljenje struje, kao da će radnici dobijati otkaze.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare