Marinika Tepić. Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Da tužilačka istraga nije startno pomerena tek na 2019. godinu, već da je pratila svoj normalni tok od kada postoje dokazi, od 2013. i 2014. godine, prvi među ispitanima bi morao da bude Bratislav Gašić, a nije isključeno i Andrej Vučić, izjavila je za Istinomer potpredsednica SSP Marinika Tepić, povodom istrage usmerene na grupu Veljka Belivuka.

U podkastu „U mikrofon“, ona je, potkrepljujući ovaj stav, podsetila na optužbe potekle od Vojnog sindikata da su Belivuk i pripadnik Žandarmerije Nenad Vučković koristili vojno strelište u Pančevu.

„Dakle, to je vojni objekat. Vi dobro znate da tamo ne možete da uđete bez legitimacije. Bratislav Gašić, kao ministar odbrane, 2015. u Narodnoj skupštini predlaže izmenu Zakona o vojsci. Zbog čega? Da bi od tog momenta vojne legitimacije izrađivao Zavod za izradu novčanica“, uverena je Tepić.

Pročitajte još...

„Meni kada neko pomene Zavod za izradu novčanica, ja prvo pomislim na prvog brata Srbije“, izjavila je ona i ocenila da „mi ovde imamo jedno podudaranje jako važnih podataka“.

Kako je objasnila, „vojne legitimacije počinju se izrađivati u Zavodu za izradu novčanica u vreme kada se sve to odvijalo na vojnom strelištu u Pančevu“.

„Dakle, Gašić bi morao da bude pozvan radi izjave o tome“, naglasila je Tepić.

Prema njenim rečima, beskrajno je važno što su članovi Belivukove grupe pohapšeni, ali „svi moramo biti svesni da je Aleksandar Vučić takve pretorijance imao još dok nije postao vlast“.

Njima su njima kasnije davani razni državni poslovi i „sportske kombinacije“ da bi, kako tvrdi Tepić, služili kao batina Vučiću i „partiji i bratiji“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare