Marinika Tepić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

“Ni u vanrednom stanju bratiju Brnabić nije bilo sramota da zarađuju preko leđa građana. Dok su režim i sestra Ana opijali građane pričom o ratu protiv vursa i držali nas u medijskom ponoru, brat Igor je preko svoje firme Aseko sasvim uredno poslovao sa režimom za naš novac”, poručila je za Nova.rs potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Ona je na taj način reagovala na vest da je firma Aseko, čiji je jedan od direktora Igor Brnabić, sklopila ugovor u vreme vanrednog stanja sa PIO fondom, koji je u ovom poslovnom aranžmanu predstavljao zamenik direktora Relja Ognjenović, prijatelj Danila Vučića, sina predsednika Srbije.

“Usred vanrednog stanja, kad  je nedovoljno zaštitne opreme za medicinsko osoblje i kad režim zadužuje sve građane milijardama i milijardama evra koje ćemo godinama otplaćivati, kad se stopiraju sve nabavke koje nisu vezane za borbu protiv epidemije – naš državni Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje sklapa ugovor ni sa kim drugim, nego baš sa firmom “Asseco” brata premijerke Ane Brnabić”, poričuje Tepić.

Pročitajte još...

Govoreći o zameniku direktora PIO Relji Ognjenoviću, Tepić je istakla da je reč o jednom “od najboljih drugara Danila Vučića”.

“Ognjenović je potpisao ugovor na 180 miliona, dok penzionere omamljuju pričama o rastu penzija od 180 dinara. Dodeljivanje ugovora baš firmi Asseco brata Igora Brnabića kao da je nekavrsta naprednjačke ‘inicijacije’. Ne znam kako drugačije da objasnim tu neverovatno situaciju ‘nikad im dosta’, pa ni u vanrednom stanju. Gotovo da ne postoji državni organ, veće preduzeće, ustanova, čiji budžet potpisuje sestra Ana Brnabić, a koja nije overila bar jedan ugovor sa firmom “Asseco” njenog brata Igora”, poručuje Tepić, podsećajujići na prethodni angažman Relje Ognjenovića.

“Drugar Relja prethodno je dospeo u javnost kad je kao fizioterapeut postao član Veća za saobraćaj Opštine Voždovac. Sreća u nesreći je tada bila što kao član Veća nije imao nikakav izvršni potpis za budžet i trošenje novca građana. Međutim kao zamenik direktora PIO Fonda, ovaj Danilov drug ima u rukama ne samo novac invalida i penzionera, već njime, kako vidite, upravlja bratijski i partijski – za sve pare, što bi rekao naš narod”, istakla je Tepić.

Podsetimo, dok su se građani Srbije borili sa epidemijom koronavirusa i suočavali sa merama uvedenim usled vanrednog stanja, firma Aseko, čiji jedan od direktora brat premijerke Ane Brnabić, potpisao je ugovor PIO fondom u vrednosti od oko 180 miliona dinara, što je samo jedan u nizu poslova koji je ova firma sklopila sa državnim institucijama.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare