Marinika Tepić Foto: Ivan Dinić/Nova

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je večeras da se ni tri meseca od masovnog ubistva u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ne znaju konkretne mere vlade Srbije za bezbedan početak nove školske godine. Tepić je na televiziji Nova S podsetila da je prethodna školska godina prekinuta 6. juna, nakon masovnog ubistva u "Ribnikaru", odnosno "eksplozije nasilja" u školama i rizičnih ponašanja učenika, prenela je SSP u saopštenju.

„Tri meseca kasnije i niza protesta ‘Srbija protiv nasilja’ koji su preplavili Srbiju, ne znamo ni za jednu konkretnu, novu meru vlade za bezbedan početak nove školske godine (1. septembra), osim bajki i novih omamljivanja građana raznim obećanjima do 2027. godine“, kazala je ona.

Dodala je da je SSP odmah predlagala plan mere zaštite i ranog prepoznavanja bezbednosnih rizika, odnosno fokus na prevenciju, kao i eliminaciju nasilja u medijima.

„A tu se baš ništa nije promenilo, kao i kod nasilja u javnom govoru i sa najviših državnih funkcija, a koje se od tada čak i pojačalo. Predlagali smo i poboljšanje materijalnog položaja učitelja i nastavnika i njihovog položaja u društvu, a ni tu se ništa nije promenilo, osim izbora Slavice Đukić Dejanović za ministarku (prosvete) i koja koja je, nećete verovati, na odmoru do 20. avgusta“, navela je Tepić.

Ocenila je i da je nužna analiza svih do sada prijavljenih slučajeva vršnjačkog nasilja u školama i provera da li je na njih pravilno reagovano.

***

BONUS VIDEO: Marinika Tepić iznela detalje o hapšenju policajke: Katarina Petrović je završila iza rešetaka zato što joj Vučić nije kum

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar